Batibouw 2016 (Stand 310, Paleis 8)

Blavier op Batibouw 2016

Misschien overweeg je stilaan een eigen woning te bouwen of heb je al een heel concreet beeld van je bouwproject ... Wij bespreken je plannen graag op stand 310 in paleis 8 op Batibouw!

Onze bouwexperts begeleiden je met plezier in dit avontuur en helpen je graag om je droom te realiseren: een woning op maat die beantwoordt aan je wensen en die perfect aansluit bij je persoonlijkheid.

Op onze Batibouw-stand kunnen onze adviseurs je helpen om:

  • de ideale bouwgrond te vinden;
  • een duidelijk beeld te krijgen van de nieuwste technieken en mogelijkheden om te besparen op je energieverbruik;
  • het ontwerp van je woning te optimaliseren, zodat je meer kunt doen met hetzelfde budget;
  • bijzonder aantrekkelijke financieringsvoorwaarden te krijgen;
  • ...

Blavier, de partner voor de bouw van mijn woning

Een huis bouwen wordt steeds moeilijker en er komt vandaag heel wat techniek bij kijken. De uitvoering van een project moet ook rekening houden met een aantal verplichtingen op het gebied van techniek en energie, die dan weer moeten beantwoorden aan specifieke normen. Precies daarom is Blavier de ideale partner voor de perfecte uitvoering van je bouwproject.

Met Blavier kun je rekenen op het beste bouwadvies, dankzij meer dan twintig jaar ervaring en meer dan vierduizend opgeleverde projecten.

Blavier bouwt woningen die zijn afgestemd op jouw behoeften en dromen. Onze adviseurs begeleiden je tijdens het volledige traject, met het oog op een optimale bouwervaring.

Dankzij ons advies en onze ervaring geniet je van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, die het mogelijk maakt om je budget optimaal te benutten.

En dat is meteen ook de reden waarom Blavier uitzonderlijke voorwaarden biedt tijdens Batibouw!

Bouwen is vandaag echt voordelig!

Twijfel je nog over de bouw van een woning? Maak de juiste keuze en begin vandaag nog concreet na te denken over je project. Bouwen is vandaag immers veel interessanter dan twee jaar geleden!

1. Dankzij de historisch lage rentevoeten kun je tienduizenden euro's besparen!

De rentevoeten voor hypothecaire leningen zijn lager dan ooit en daar lijkt nog niet meteen een einde aan te komen. Wanneer we kijken naar de trend vanaf midden januari voor leningen met een looptijd van 15 en 20 jaar bedragen de rentevoeten respectievelijk 2,20 % en 2,50 %! Het is dus echt wel het moment om na te denken over een concreet project en dit voor te stellen bij je bank. Zo kun je € 25.000 tot 35.000 besparen over de volledige looptijd van je lening (op een bedrag van € 200.000).

Je kunt met andere woorden € 25.000 meer lenen voor dezelfde maandelijkse afbetaling. Een aanzienlijk bedrag dat het verschil kan maken voor de financiering van specifieke posten, zoals meer isolatie, wat extra oppervlakte, de badkamer van je dromen ...

2. Voor Vlaanderen is er nog steeds de heel interessante huisvestingbonus, en voor Wallonië is er de komst van de Habitat-cheque.

De eerste aanpassingen van de woonbonus werden doorgevoerd in Vlaanderen. Vanaf 1 januari 2016 kun je maximaal € 1520 inbrengen en krijgt iedereen hetzelfde fiscale voordeel van 40 %. Dit komt neer op een jaarlijks belastingvoordeel van € 608 per persoon. Bovendien geniet je tijdens de eerste tien jaar van je lening jaarlijks van een voordeel tot € 912 per persoon, dankzij een verhoging van het aftrekbare bedrag met € 760. Goed voor een totaal voordeel van € 15.200 voor een alleenstaande of € 30.400 voor een tweeverdienersgezin!

In Wallonië is de huisvestingsbonus verdwenen sinds 1 januari 2016, maar deze is vervangen door de ‘Habitat-cheque’. U kunt alle nodige info hierover terugvinden via Portail de la Wallonie. 

3. Geavanceerde technologieën worden steeds goedkoper en garanderen een uitstekend investeringsrendement!

Tussen nu en 2020 zullen de energienormen voor je woning aanzienlijk strenger worden. Vandaag investeren om te voorzien in de behoeften van morgen is dus het beste wat je kunt doen.

Door te bouwen met Blavier krijg je optimaal advies om te besparen op je energieverbruik. Onze experts begeleiden je graag en gaan samen met jou op zoek naar de beste technologieën volgens jouw wensen, rekening houdend met de toekomstige verplichtingen en het beschikbare budget.

Met deze begeleiding biedt Blavier je de mogelijkheid om vandaag te investeren in technologieën waarmee je morgen kunt besparen.

4. De voordelen van een nieuwbouwwoning ten opzichte van een bestaande woning

Vandaag is een nieuwbouwwoning niet enkel een uitstekende keuze op het gebied van comfort, maar ook een verstandige investeringsbeslissing.

Uitgaande van de officiële cijfers op de website van de federale overheid is de aankoop van een bestaande woning over een periode van twintig jaar duurder dan de bouw van een nieuwbouwwoning.

Zelfs wanneer de gemiddelde prijzen 5 tot 20 % hoger liggen naargelang de regio waarin je bouwt, betaalt deze meerprijs zichzelf al snel terug door het bedrag dat je later bespaart op de energiefactuur. Bovendien houdt dit cijfer geen rekening met de verschillende kosten om een bestaande woning te onderhouden en te vernieuwen in de jaren die volgen op de aankoop.

Kortom, een nieuwbouwwoning is de juiste keuze!

Heb je graag meer informatie om je bezoek aan Batibouw 2016 alvast voor te bereiden? Aarzel dan niet om een van onze experts te contacteren. Hij geeft je graag advies op maat volgens jouw project en ... Wie weet ga jij straks wel gratis naar Batibouw 2016!