Lastenboek Woningen Blavier - Binnenafwerking

Eenmaal de buitenkant van de woning klaar is, resten nog de binnenafwerking en de technische voorzieningen zoals verwarming, ventilatie, ... Qua binnenafwerking wordt in eerste instantie de bepleistering van muren en plafonds gedaan, daarna volgen de chape en de vloerafwerking. De binnendeuren en trappen vormen de laatste fase. Je huis is dan bijna af!

BEPLEISTERING

Muurbepleistering

Op de gemetselde muren van de bewoonbare ruimten wordt één laag pleister van het merk Knauf of gelijkwaardig aangebracht, perfect hechtend op de ondergrond. Het bovenoppervlak wordt glad afgewerkt. Aangepaste hoekprofi worden verankerd in de pleisterlaag om alle uitspringende hoeken van het metselwerk en de raamopeningen die geen bekleding krijgen (afdeklat of andere) te versterken. Voordat de bepleisterde muren geschilderd worden (of een andere afwerking krijgen), moeten ze door de bouwheer voorbereid en geplamuurd worden.

Bepleistering van de plafonds

Betonnen welfsels worden in één laag bepleisterd met pleisterwerk van het  merk Knauf of een gelijkwaardig materiaal. Bij plafonds onder de dakconstructie wordt eerst een laag gipskartonplaten van het type Gyplat aangebracht. Deze platen worden, nadat ze op het houten geraamte zijn bevestigd, afgewerkt met één pleisterlaag van het merk Knauf of gelijkwaardig, perfect hechtend op de

ondergrond. Het oppervlak wordt glad afgewerkt. Garages, kelders, wasplaatsen, bergingen en zolders worden standaard niet bepleisterd voorzien, maar kunnen indien gewenst bijkomend in de bouwprijs opgenomen worden.

VLOERISOLATIE EN DEKVLOEREN

Vloerisolatie

In alle lokalen op het gelijkvloers wordt een vloerisolatie uitgevoerd, samengesteld uit gespoten PUR-schuim met een minimale dikte van +/- 12 cm met een maximale  λ van 0,028 W/mK. Naargelang van de wensen van de bouwheer en afhankelijk van het bouwproject kan de dikte van de vloerisolatie gekozen worden tot 20 cm. Vanaf 14 cm wordt de vloerisolatie in dubbel plaatwerk uitgevoerd op uitvullingschape.

Chape

Op elke vloer wordt een chape (ook wel dekvloer of ondervloer genoemd) gelegd van +/- 7 cm op het gelijkvloers en +/- 10 cm op de verdieping, bestaande uit mortel van Rijnzand en cement.

Op het gelijkvloers wordt op de vloerisolatie een wapening aangebracht waarop   de chape komt. Op de verdieping komt de chape direct op de betonplaat. De bovenkant van de chape is klaar voor de plaatsing van een vloerbedekking (gelijmd of zwevend). Langs de omtrek van de dekvloer wordt een uitzetvoeg met een dikte van 5 mm voorzien om de belastingen in de dekvloeren te beperken.

VLOER- EN WANDBEKLEDING

De keuze van de vloerbekleding wordt in onderling overleg gemaakt. Standaard wordt in een afwerking met vloertegels met aankoopwaarde van 30€/m² incl. BTW voorzien voor de inkom, wc gelijkvloers, woonkamer, keuken, garage, berging, bad en/of douchekamer. Indien gewenst kan een laminaat- of parketvloer voor de slaapkamers en eventuele andere lokalen opgenomen worden in de bouwprijs.

Vloertegels

Standaard wordt in een rechte plaatsing van vierkante niet-gerectifi eerde tegels met formaat 30/30 tot en met 45/45 voorzien om op de dekvloer te lijmen. Andere tegels of een andere wijze van leggen kunnen, indien gewenst, in de bouwprijs opgenomen worden.

Badkuip- en douchebekleding

De omkleding van de badkuip en van de douche bestaat uit Ytong-  blokken of uit een lichte scheidingswand. Deze bestaat uit een enkele wand rechtstreeks onder de kuip. De badkuip omvat een inspectieopening voor de sifon.

Wandtegels

Er worden wandtegels geplaatst rond het bad en/of de douche. Indien de bouwheer bijkomende wandtegels wenst voor bepaalde lokalen of muren, kan dit opgenomen worden in de bouwprijs.

Plinten

Alle lokalen met vloertegels (met uitzondering van de lokalen waar wandtegels geplaatst worden) worden van bijhorende plinten voorzien. De aansluiting tussen de plinten en de vloertegels gebeurt door middel  van een soepele voeg om een optimale luchtdichtheid van de woning te bekomen.

Laminaatvloer

Op vraag van de klant kan een laminaatvloer van +/- 7 mm van het type Quick Step Classic of gelijkwaardig opgenomen worden in de bouwprijs, met bijhorende plinten.

VENSTERBANKEN

Alle bewoonbare kamers worden voorzien van vensterbanken in mokkabeige marmer, dikte 2 cm, afgeschuind en met de zichtvlakken gepolijst.

BINNENSCHRIJNWERK

Binnendeuren

In de toonzalen van onze leveranciers is er een ruime keuze van verschillende types binnendeuren met diverse afwerkingen. De standaarduitvoering  is een MDF-deur, in witte grondlaag, nog af te werken. Op vraag van de bouwheer kan in de bouwprijs opgenomen worden dat de binnendeuren gelakt worden in het atelier. De deuromlijsting bestaat uit een binnenkast die de gehele muurdikte bedekt en een afdeklat die op de zijkanten van de muur rust,

alles uitgevoerd in dezelfde houtsoort. Het hang- en sluitwerk bestaat uit scharnieren en deurklinken in geëloxeerd aluminium.

Trappen

Standaard wordt de trap uitgevoerd in eerste keuze beukenhout, nog af   te werken door de bouwheer. Er kan een keuze gemaakt worden tussen een trap met of zonder tegentrede en naargelang van het ontwerp van de woning wordt in een rechte trap of een trap met kwartdraai of halve draai voorzien.De handleuning of borstwering zal in dezelfde houtsoort worden uitgevoerd als de trap. Indien nodig kan de trapdriehoek ook worden afgesloten om een vestiaire, wc, ... in onder te brengen.

In de toonzaal van onze leveranciers kan de bouwheer eveneens een keuze maken uit andere types trappen en handleuningen. Indien gewenst kan ook een ter plaatse gestorte betonnen trap (ruw) opgenomen worden in de bouwprijs, al dan niet afgewerkt met tegels of een ander materiaal.

Overig binnenschrijnwerk

Zoldertoegang: voor toegang tot de zolderruimte  wordt een houten inspectieluikgeplaatst. Dit maakt onder andere de toegang tot de centrale afzuigmotor van de ventilatie mogelijk voor onderhoud en dergelijke. In het geval van een bruikbare zolder (bij daken met een dragende trekker) kan indien gewenst een meerdelige zoldertrap opgenomen worden in de bouwprijs.

Toegangsluik tot de kruipruimte: Indien de kelderverdieping bestaat uit een combinatie van kelders en kruipruimten kan een luik worden geïnstalleerd in een muuropening tussen kelder en kruipruimte.

Afkastingen: Standaard wordt voor de niet-bepleisterde ruimtes een houten afkasting voor garagepoorten, achterdeuren en ramen opgenomen in de bouwprijs.