Lastenboek Woningen Blavier - Buiten- en binnenschrijnwerkerij

Na het voltooien van de dakwerken, wordt het buitenschrijnwerk opgemeten en geplaatst. Eenmaal dit gebeurd is, is je woning wind- en waterdicht en kan de afwerking van de binnenkant beginnen.

RAMEN & DEUREN

Pvc ramen & deuren

De ramen worden op maat gefabriceerd in pvc van het merk Kommerling, Rehau of Thyssen of gelijkwaardig.. De gebruikte profielen zijn

5-kamerprofielen die een goede isolatie garanderen. De maximale U- waarde van het profiel is 1,5 W/m²K*. De beglazing voor de ramen is een isolerende dubbele beglazing met Ug 1,0, conform met de norm NBN S 23.002 inzake veiligheidsglas.

Verschillende types zijn beschikbaar, zowel voor de ramen (vast, opengaand, vensterdeuren, schuifdeuren, …) en deuren (beglaasd of vol, recht of gebogen, …).

Het hang- en sluitwerk is van het type ROTO of gelijkwaardig en tegen corrosie beschermd. Een soepele pakking zorgt voor de afdichting tussen het opengaande deel van het raam en het vaste deel. De deuren hebben hang- en sluitwerk met verschillende sluitpunten, een cilinderslot en een deurknop van aluminium.

*Deze waarde is afhankelijk van de kader- vleugelcombinatie.

Andere uitvoeringen

Mits een prijsaanpassing kan het buitenschrijnwerk uitgevoerd worden in Alternatieve types: In plaats van het witte PVC kunnen ook andere types ramen & deuren opgenomen worden in de offerte: gekleurd pvc - buitenkant en/of binnenkant, aluminiumramen van het merk Aliplast of gelijkwaardig, houten ramen in dark res meranti, sapelli of sipo van de beste kwaliteit.

Driedubbele beglazing: Het dubbel glas kan vervangen worden door een driedubbele beglazing met Ug 0,8 W/m²K onder voorbehoud van uitvoerbaarheid.

Kleinhouten: Indien gewenst kunnen kleinhouten op de dubbele beglazing worden bevestigd, erin geïntegreerd of op scharnieren gemonteerd.

GARAGEPOORTEN

De garagepoort is een sectionaalpoort, geïsoleerd met 4 cm polyurethaan  en voorzien van een motor met 2 afstandsbedieningen. Ze is opgebouwd uit horizontale panelen met houtnerfmotief. Indien gewenst kan de garagepoort uitgevoerd worden in kleur aan de buitenzijde.

ROLLUIKEN EN LUIKEN

Mechanische rolluiken

De mechanische luiken zijn van het monobloktype en geïsoleerd samengesteld uit rolluikkast, geleiders en lamellen van witte pvc (andere tinten of aluminium zijn eveneens beschikbaar). De rolluikkast en de rolinrichting met nylon rolband, zijn binnen zichtbaar en gemonteerd op het profiel van het raam.

Luiken van het Z-type

De Z-luiken worden uitgevoerd met houten planken (verschillende beschikbare houtsoorten) die op een Z-vormig geraamte worden bevestigd. De standaardhoutsoort is meranti of sapelli dat in de werkplaats een impregnatiebehandeling kreeg door onderdompeling in een schimmel- en insectenwerend product van een gecertificeerde kwaliteit.

Opmerking; Als de bouwheer rolluiken of luiken wenst, moeten die in het begin  worden voorzien om te kunnen zorgen voor de nodige uitsparingen in het metselwerk.