Aansprakelijkheid achteraf

Is er garantie op een huis?

Garantie op een huis is de 10-jarige aansprakelijkheid voor het huis. Alle afwerkingsmaterialen zoals bijvoorbeeld kranen, elektrische toestellen, … hebben elk hun eigen garantie. Als er een probleem is, moet je even kijken welk soort probleem het is en kijken of de garantie nog loopt.

Bij Woningen Blavier is het makkelijker: je belt ons gewoon even op en we helpen je meteen verder!

Bij wie kan ik terecht bij een probleem?

Indien je zelf de werken gecoördineerd hebt, moet je achteraf een probleem laten oplossen door de vakman die daar verantwoordelijk voor is. Je loopt dan wel het risico dat het lang duurt, of dat verschillende vakmannen de schuld op elkaar steken.

Bij Woningen Blavier heb je maar één aanspreekpunt: Woningen Blavier. Jij belt je contactpersoon op onze eigen dienst-na-verkoop en deze zorgt voor de rest: hij contacteert de betreffende aannemer en zorgt indien nodig voor een interventie.

Hoe zit dat met die 10-jarige aansprakelijkheid?

Architect en aannemer zijn beiden gedurende 10 jaar na de oplevering aansprakelijk voor alle gebreken van de grond en het huis, die de stevigheid van het huis in gevaar zouden kunnen brengen.

Uiteraard moeten deze gebreken verborgen zijn OF gemeld zijn bij de oplevering. Bij Woningen Blavier zal de werfcoördinator je hierbij begeleiden.

Terug naar de onthaalpagina steen voor steen