Artikels over Bouwadvies

Wil je een nieuwe woning bouwen? Uitstekend plan! Ziehier de verschillende stappen die je moet volgen om van een project een heus succesverhaal te maken.

Bij de bouw van je huis moet je over veel elementen nadenken, nog voor de werken van start kunnen gaan. Hoe zorg je voor een waterdichte kelder?

Hoewel zijn rol verminderd is, vervult de veiligheidscoördinator een belangrijke taak bij een nieuwbouw. Lees er hier meer over.

Elke eigenaar die zijn pand wenst te verkopen, is verplicht om een elektrische keuring te laten doen. Lees er hier alles over.

Wie gipsplaten zegt, zegt gyproc. Toch is gyproc méér dan dat. Lees hier welke soorten gyproc er bestaan, wat de voor- en nadelen van gyproc zijn en wat je er zoal mee kunt doen.

Zelf je gevelbekleding kiezen is niet altijd zo makkelijk. Het is belangrijk om er goed over na te denken, want dit is een keuze die je misschien maar één keer in je leven maakt. Breng daarom de verschillende technische en esthetische parameters in rekening en vergelijk je keuzemogelijkheden. We geven je graag een overzicht van de verschillende soorten gevelbekleding.

Er bestaan verschillende soorten gevelbekleding, maar in ons land is baksteen veruit het populairst. Toch zou het jammer zijn om de andere mogelijkheden uit het oog te verliezen. Een daarvan is crepi of gevelpleister. Crepi kun je alleen of in combinatie met baksteen gebruiken en biedt tal van voordelen. Hoe moet je crepi plaatsen? We leggen het je met plezier uit.

Ben je bezig met een nieuwbouw- of renovatieproject en vraag je je af hoe je het best je gevel kunt bekleden? Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat sommige materialen interessanter zijn dan andere. De vraag is of er een materiaal is dat een goed evenwicht biedt tussen prijs-kwaliteit en onderhoudsgemak. Ontdek in dit artikel welke gevelbekleding er het meest geschikt is voor jouw situatie.

Met regenwaterrecuperatie doe je niet alleen het milieu een plezier. Je verlaagt er ook de kosten voor je waterfactuur mee. Het klimaat in België zorgt voor meer dan genoeg gratis water. Ontdek wat de mogelijkheden zijn als je besluit om je regenwater te recupereren.

We weten allemaal dat deuren en vensters de minst geïsoleerde delen van een woning zijn. Hoewel dubbel glas vandaag de norm is geworden, blijft het moeilijk om daarmee alle energieverliezen tegen te gaan. Ontdek daarom driedubbel glas en wat het kan betekenen voor de isolatie van je woning.

Pagina's

Bezoek onze kijkwoningen
Vraag je gratis catalogus. Meer info klik hier!