Artikels over Bouwadvies

Wie gipsplaten zegt, zegt gyproc. Toch is gyproc méér dan dat. Lees hier welke soorten gyproc er bestaan, wat de voor- en nadelen van gyproc zijn en wat je er zoal mee kunt doen.

Zelf je gevelbekleding kiezen is niet altijd zo makkelijk. Het is belangrijk om er goed over na te denken, want dit is een keuze die je misschien maar één keer in je leven maakt. Breng daarom de verschillende technische en esthetische parameters in rekening en vergelijk je keuzemogelijkheden. We geven je graag een overzicht van de verschillende soorten gevelbekleding.

Er bestaan verschillende soorten gevelbekleding, maar in ons land is baksteen veruit het populairst. Toch zou het jammer zijn om de andere mogelijkheden uit het oog te verliezen. Een daarvan is crepi of gevelpleister. Crepi kun je alleen of in combinatie met baksteen gebruiken en biedt tal van voordelen. Hoe moet je crepi plaatsen? We leggen het je met plezier uit.

Ben je bezig met een nieuwbouw- of renovatieproject en vraag je je af hoe je het best je gevel kunt bekleden? Je hebt ongetwijfeld al gemerkt dat sommige materialen interessanter zijn dan andere. De vraag is of er een materiaal is dat een goed evenwicht biedt tussen prijs-kwaliteit en onderhoudsgemak. Ontdek in dit artikel welke gevelbekleding er het meest geschikt is voor jouw situatie.

Met regenwaterrecuperatie doe je niet alleen het milieu een plezier. Je verlaagt er ook de kosten voor je waterfactuur mee. Het klimaat in België zorgt voor meer dan genoeg gratis water. Ontdek wat de mogelijkheden zijn als je besluit om je regenwater te recupereren.

We weten allemaal dat deuren en vensters de minst geïsoleerde delen van een woning zijn. Hoewel dubbel glas vandaag de norm is geworden, blijft het moeilijk om daarmee alle energieverliezen tegen te gaan. Ontdek daarom driedubbel glas en wat het kan betekenen voor de isolatie van je woning.

Als je een nieuwe woning bouwt, is je gevel voegen waarschijnlijk niet je grootste zorg. Nochtans zijn voegen erg belangrijk, zowel vanuit technisch als esthetisch oogpunt. Ze bepalen voor een groot deel hoe je woning eruitziet, maar hebben ook een grote invloed op de dichtheid en de stevigheid van de muren. We vertellen je graag alles wat je moet weten over je gevel voegen.

Groendaken hebben onmiskenbare voordelen. Maar is het ook voor jou een aanrader? Ontdek de voor- en nadelen.

In ons land is het niet altijd evident om een geschikt stuk bouwgrond te vinden. In sommige regio’s zijn er niet veel percelen te koop. Dit Belgisch probleem mag er niet voor zorgen dat je het belang van een gezond stuk bouwgrond uit het oog verliest. Hoe kun je bouwen in een groene en gezonde leefomgeving?

In ons land lijkt de zomer vaak enkel in theorie te beginnen. Maar het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’ blijkt uiteindelijk toch altijd waar. Om volop van de zon te kunnen genieten is er niets beter dan een mooie tuin en een terras. Maar waar let je het best op als je een terras gaat aanleggen? Enkele aandachtspunten voor je de handen uit de mouwen steekt.

Pagina's

26 & 27 Nov: opendeurdagen in Laakdal(Antwerpen).