Artikels over Bouwinspiratie

Doe eens de test: vraag aan de toekomstige eigenaar van een nieuwbouwwoning of hij al weet welke plafondafwerking hij gaat kiezen. De kans is groot dat hij je niet zal kunnen antwoorden. Nochtans is plafondafwerking erg belangrijk, want het bepaalt in grote mate het karakter van een kamer. We zetten even de criteria waarmee je rekening moet houden op een rijtje.

Vaak denken mensen dat nieuwbouw betekent dat je per definitie moet kiezen voor gladde, witte muren en dat de enige vorm van personalisatie een likje pistachegroene verf in de keuken of wat grijs in het salon is. Da’s gelukkig niet waar. Wanneer je een nieuwbouwwoning laat zetten, kun je elk element in je interieur zelf kiezen!

Als je een huis bouwt of renoveert, is de keuze van wandbekleding vaak een heikel punt. Sommige mensen zijn erg ambitieus en bestuderen alle mogelijkheden, terwijl anderen door een tekort aan tijd en kennis onmiddellijk kiezen voor de meest voor de hand liggende opties. We geven je graag een overzicht van de verschillende mogelijkheden, zodat je met kennis van zaken de beste keuze kunt maken.

Je huis schoonmaken lijkt een vervelende klus. Meestal zouden we het liefst iets anders doen, zoals tv-kijken, rondsurfen op Facebook of een wandeling maken. Nochtans is poetsen een ware kunst, waar zelfs creativeit en vindingrijkheid bij komt kijken. We geven je graag enkele schoonmaaktips, zodat je straks kunt genieten van een schitterend resultaat!

De winter komt altijd sneller dan verwacht en zeker in ons land kan het weer echt onvoorspelbaar zijn. Gelukkig is een huis dat volgens de regels van de kunst gebouwd is goed gewapend tegen guur weer. Toch moet je elke woning vóór de eerste vrieskou winterklaar maken.

Is je nieuwbouwwoning bijna af en klaar om in te richten? Dan is het moment aangebroken om keuzes te maken die de uitstraling van je interieur zullen bepalen. Kies dus zeker met zorg je raamprofielen en de verf voor je muren. En hou er rekening mee dat de juiste vloer kiezen erg complex kan zijn.

Er zijn weinig huishoudelijke taken waarover zoveel gediscussieerd wordt. Om ramen schoon te maken bestaan er verschillende methodes en allemaal hebben ze hun voor- en tegenstanders. Toch zijn er enkele algemene regels die je een onberispelijk resultaat garanderen. Laat onze experts je vertellen hoe zij ramen schoonmaken!

Wat zorgt er meer voor een warme en gezellige sfeer in huis dan een houten vloer? Als je in je woonkamer of eetkamer parket hebt liggen, kun je bovendien in alle comfort op blote voeten rondlopen. Wil je jarenlang van je houten vloer genieten, dan moet je hem wel op de juiste manier onderhouden. Maar hoe je dat precies doet, hangt af van het soort vloer. We vertellen je er graag alles over.

Ben je zonet in je nagelnieuwe huis ingetrokken? Nu is alles er perfect netjes en dat wil je natuurlijk graag zo lang mogelijk zo houden. We geven je met plezier enkele tips om je huis te onderhouden. Tenslotte gaat het toch om de belangrijkste investering van je leven!

‘Een dak boven je hoofd hebben’: de uitdrukking zegt veel over het belang van dit cruciale onderdeel van je huis. Omdat een dak je woning beschermt, verdient het onderhoud dan ook extra aandacht. Maar hoe pak je het onderhoud van je dak precies aan? We geven je graag enkele tips en wijzen je op een aantal valkuilen die je koste wat het kost moet vermijden ...

Pagina's

JOB: Blavier zoekt zelfstandige metsersploeg. Meer info hier!