Articles about Sleutel op de deur bouwen

Dat de Belg een baksteen in de maag heeft, is meer dan ooit duidelijk. Volgens een recente studie gaan de cijfers van de bouwsector in stijgende lijn.

Als je van plan bent om te bouwen is een kijkwoning bezoeken alvast een slim idee. We geven je vijf redenen waarom dit de moeite waard is.

Heb je de ideale streek gevonden om je droomhuis te bouwen? De bouwgrond al gekocht? Dan wil je nu waarschijnlijk graag weten hoelang het duurt om een huis te bouwen. De exacte duur van de werken inschatten is niet eenvoudig, maar er zijn in elk geval een aantal elementen waar je rekening mee moet houden om vertragingen te vermijden.

Welk materiaal is het best geschikt voor de bestrating van je oprit? En hoe groot moet die precies zijn? Deze tips helpen je alvast op weg!

Onze laatste enquête uitgevoerd bij 600 gezinnen leert ons sommige trends in verband met de financiering van een woning in 2015. We leren onder meer dat 34% van de jongeren tussen 24 en 35 jaar een hulp krijgen van hun ouders of familie en dat ze zich moeten beperken tot een kleinere woning dan gepland.

Heel wat kandidaat-bouwers doen een beroep op een of meerdere firma's voor de ruwbouw van hun woning en zorgen zelf voor de afwerking. Er zijn verschillende redenen voor die keuze: De kosten kunnen worden gespreid over een langere periode. De kandidaat-bouwer heeft voldoende technische kennis om bepaalde werken zelf uit te voeren.  …

Een nieuwbouwwoning zetten is een spannend avontuur. Vele mensen weten niet precies wat hen te wachten staat. Daarom gingen we in gesprek met een projectleider die ons alles vertelde over het concrete verloop van een bouwproces. Hij vertelt ook waarom hij zo achter het sleutel-op-de-deur principe staat. Hoe verloopt het sleutel-op-de-deur bouwproces precies?

Is sleutel-op-de-deur een vorm van prefab woningen? Het antwoord is resoluut: neen! Woningen Blavier zet de belangrijkste verschillen op een rijtje. Bouwtechniek versus bouwconcept Prefab en sleutel-op-de-deur vergelijken is een beetje als appelen en peren vergelijken. Prefab is een bouwtechniek, terwijl sleutel-op-de-deur eerder slaat op het concept van de bouwcoördinatie.

Al te vaak wordt gedacht dat wie op maat wil bouwen, maar beter niet te rade gaat bij een sleutel-op-de-deur firma; onterecht! Eventuele ‘standaard’-plannen die in brochures voorgesteld worden, dienen om de klant inspiratie te bezorgen, en eventueel ook als vertrekpunt voor gepersonaliseerde plannen, maar ze zijn zeker geen verplichting.

Het ‘op plan’ laten bouwen door een algemene aannemer of bouwfirma wint meer en meer aan populariteit. Dat is niet verwonderlijk aangezien het voor vele tweeverdieners een antwoord biedt op de drukke agenda’s en het zekerheid geeft over kwaliteit en uitvoering.

Vraag je gratis catalogus. Meer info klik hier!