Getuigenis van Christel met sleutel-op-de-deur in Vlaams Brabant

We zoeken Mevrouw De Smedt op in haar spiksplinternieuwe sleutel-op-de-deur woning en peilen naar haar ervaringen met het bouwconcept.

Vol trots toont ze ons haar nieuwe woonst. Wat ons meteen opvalt is de praktische inrichting van de woning. “De indeling van de woning was volledig mijn idee”, zegt mevrouw De Smedt. “Ik wou vooral een praktische woning en daarbij heb ik al gedacht aan mijn oude dag. Beneden zijn alle nodige voorzieningen aanwezig, zoals een slaapkamer en een badkamer. Zo kan ik op het gelijkvloers leven en moet ik niet naar boven.” Die bovenruimte heeft wel iets weg van een feestzaal. De volledige ruimte van 4m op 7,5m werd opengetrokken en netjes afgewerkt. Mevrouw De Smedt spreekt over haar “zolder”, maar een muffe zolderruimte is dit allerminst!

Waarom heb je gekozen voor sleutel-op-de-deur in Vlaams Brabant?

« Ik was oorspronkelijk op zoek naar een gelijkvloers villa om te kopen. In de regio rond Grimbergen en Wolvertem moet je daarvoor al snel 280.000 tot 300.000€ neertellen en dan ben je nog niet eens begonnen aan de verbouwingen. »

“Vervolgens heb ik geïnformeerd naar de kosten voor een nieuwbouw woning. Ik zag het niet zitten om al de bouwwerken zelf te coördineren en op te volgen. De keuze voor een sleutel-op-de-deur woning was dus snel gemaakt.”

Waarom heb je gekozen voor Woningen Blavier?

“Ik heb meerdere sleutel-op-de-deur bouwbedrijven gecontacteerd en heb uiteindelijk gekozen voor het bouwbedrijf waarbij ik het beste gevoel had. Ik had op dat moment nog geen bouwgrond en veel firma’s gaven slechts zeer beknopte antwoorden op mijn vragen.”

“Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een bouwgrond. Dankzij de prijzen die ik van Woningen Blavier had gekregen, kon ik mij een goed idee vormen van de totaalprijs. Uiteindelijk kwam de totaalprijs van het bouwproject ongeveer overeen met de prijs voor de aankoop van een bestaande woning, met dat verschil dat ik bij nieuwbouw zelf de afwerking kon kiezen en de woning helemaal kon inrichten naar mijn smaak.”

Hoe verliepen de bouwwerken?

“Ik was heel erg betrokken bij de bouwwerken. Ik was graag van alles wat er gebeurde op de hoogte en ging regelmatig een kijkje nemen. De werfleider wist dit en hield mij prima up to date. Bovendien werd de timing gerespecteerd en de afwerking is goed. Sinds mei ben ik verhuisd. Ik moet hier en daar nog wat inrichten, maar het einde is in zicht. Nu kan ik volop gaan genieten…”

Partager