4 uitstekende redenen om nú te bouwen

11 december 2015 -

Droom jij ook van een eigen huis? Aarzel dan niet langer, want de huidige situatie is uitzonderlijk gunstig om een woning te bouwen. Ontdek deze vier bijzonder goeie redenen om je droomproject nu van start te laten gaan!

Goedkope belastingen, maar hoe lang nog?

We merken het al enkele jaren: de rentevoeten op hypothecaire leningen staan uitzonderlijk laag, waardoor je relatief makkelijk grote bedragen kunt lenen en minder moeite ondervindt om je lening af te betalen. Jammer genoeg zal dat zo niet blijven. Onder andere door een strenger monetair beleid van Europa zouden de rentes wel eens aan een steile klim kunnen beginnen, waardoor lenen opnieuw moeilijker en duurder wordt.

Stabiele huizenmarkt

De Belgische huizenmarkt staat erom bekend stabiel en betrouwbaar te zijn. Een recente studie van de Nationale Bank bevestigde dat ook. Volgens die studie is de Belgische huizenmarkt slechts 3,6 procent overgewaardeerd, wat betekent dat de prijzen die we voor vastgoed betalen ook echt overeenstemmen met de waarde ervan. In andere Europese landen is er wel sprake van sterke overwaardering, wat uiteraard risico’s inhoudt voor wie investeert in onroerende goederen.

Waardevolle investering op de lange termijn

Je spaarrekening brengt momenteel allicht niet veel op. In tijden waarin traditionele spaarproducten niet langer volstaan om de inflatie te verslaan, is vastgoed een uitstekende investering. Huizen en gronden behouden hun waarde namelijk en garanderen een stabiel maar mooi rendement. Of je nu een huis bouwt voor eigen gebruik of om te verkopen of te verhuren, je kunt er zeker van zijn dat de waarde erop vooruit zal gaan!

Investeren in een nieuwbouwwoning levert bovendien meer op dan een oud huis renoveren. De werken zijn, doordat je alles in één keer kunt plannen, in vergelijking goedkoper en je huis is al snel meer waard.

Bouwen met almaar betere technologieën

De technologie staat niet stil en ook qua huizenbouw is er de laatste jaren grote vooruitgang geboekt. Vooral wat betreft luchtdichtheid, thermische isolatie, akoestische isolatie, duurzame verwarming en energiezuinigheid zijn de laatste generatie sleutel-op-de-deur-woningen absolute pareltjes. In een nieuwe woning geniet je nu van het allergrootste comfort én ben je zeker van een laag energieverbruik. Daarin is Woningen Blavier trouwens kampioen. Ontdek hoe wij voor jou een energiezuinige passief- of BEN-woning kunnen bouwen!

Delen