Blavier opent nieuwe Bijna Energie Neutrale (BEN) kijkwoning in Erpe-Mere

23 oktober 2017 - ,

Met de opening van de nieuwe Bijna Energie Neutrale kijkwoning anticipeert Blavier nu reeds op de BEN-norm die vanaf 2021 de nieuwe standaard wordt voor nieuwbouw in Vlaanderen. Maar ook qua architectuur en indeling beantwoordt de woning in Erpe-Mere volledig aan de huidige trends en verwachtingen van kandidaat-bouwers. Ondanks de eerder bescheiden perceeloppervlakte maakt een slimme indeling van de woning het mogelijk om de bruikbare woonruimte en de beleving van het interieur te optimaliseren. Met deze nieuwe kijkwoning zet Blavier in op verdere groei in Vlaanderen. 

Bijna Energie Neutrale woning in Erpe-Mere

Vlamingen dromen nog steeds van het bouwen van een eigen woning met een persoonlijke uitstraling. Dankzij een sleutel-op-de-deur concept dat verder gaat dan het traditionele, biedt Blavier een antwoord om die droom betaalbaar te verwezenlijken.

Kijkwoningen zijn van groot belang om kandidaat-bouwers te inspireren en een concreet beeld te geven van wat vandaag mogelijk is op gebied van architectuur, materialen, indeling en inrichting van de woning.

Met onze kijkwoningen willen we kandidaat-bouwers inspireren zonder daarin te ver te gaan. Er moet ruimte blijven voor persoonlijke accenten. Onze ‘op maat aanpak’ maakt het mogelijk om een woning een unieke eigen uitstraling te geven”, aldus Annemie Vandevelde, Marketing Manager van Blavier.

Terwijl de architectuur en het interieur van een woning mensen doet dromen, wijst Blavier kandidaat-bouwers ook op het belang van energiebesparende technieken. Deze zijn niet altijd zichtbaar in een kijkwoning maar ze vergroten het wooncomfort aanzienlijk.

Hoewel de BEN normering pas vanaf 2021 de nieuwe standaard wordt, geldt de norm vandaag al in sommige verkavelingen. Banken laten soms ook nu al het toekennen van een hypothecaire lening afhangen van de BEN-norm. Daarom wilden we onze nieuwe kijkwoning in Erpe-Mere ‘future proof’ maken, zonder daarvoor te investeren in bijzondere technieken. Zo kunnen we nu al aan kandidaat-bouwers tonen hoe ze op een budgetvriendelijke manier kunnen beantwoorden aan de nieuwe standaard”, aldus nog Annemie Vandevelde.

Slimme indeling

Als gevolg van de schaarser en duurder wordende bouwgronden is compact bouwen de nieuwe trend. Een kleiner perceel vraagt echter om een slimme indeling van de woning zodat de bruikbare woonruimte en de beleving van het interieur hier niet hoeft onder te lijden.

Met de recent aangekondigde betonstop worden grote bouwgronden nog schaarser in Vlaanderen. Om een realistisch beeld te schetsen, kozen we voor de kijkwoning in Erpe-Mere een eerder bescheiden perceeloppervlakte. Dankzij een slimme indeling van de woning slaagden we erin om de nuttige woonruimte en de beleving van het interieur te optimaliseren”, aldus nog Annemie Vandevelde.

Ruimte voor privé en werk

Door het drukke woon-werk verkeer, werken steeds meer mensen regelmatig thuis. Met een afzonderlijke professionele ruimte speelt de nieuwe kijkwoning qua ontwerp in op deze trend. De benedenverdieping kan zelfs volledig autonoom gebruikt worden dankzij de afzonderlijke ingang aan de zijkant van de woning.

Qua architectuur beantwoordt de nieuwe kijkwoning aan de hedendaagse moderne kubistische stijl met grote glaspartijen.

Wenst u deze kijkwoning te bezoeken?

Deze kijkwoning is elke zaterdag en zondag open van 13u tot 17u, zonder afspraak. Gedurende de week kan u deze kijkwoning ook bezoeken, mits afspraak.

Neem contact op met uw bouwadviseur of vul onderstaand formulier hieronder in.

Delen