6 interieurtrends volgens interieurarchitecte Ilka Beke

Interieurarchitecte Ilka Beke heeft een echte passie voor interieurvormgeving. Woningen Blavier deed al een beroep op haar expertise voor de aankleding van enkele van haar kijkwoningen, maar nu deelt Ilka die expertise ook graag met de klanten van Woningen Blavier. Ontdek hier 6 van de nieuwste interieurtrends en doe inspiratie op voor een mooie, moderne inrichting van jouw woning.

  1. Enkele jaren geleden waren wit en zwart dé modekleuren van het interieur, maar nu mag het allemaal wat warmer en zachter zijn. Zachte kleuren, zoals taupe, beige, zandkleur en chocoladebruin blijven populair. Wit blijft ook populair, maar dan in warmere, gebroken of crème varianten. Soms zorgt een felkgekleurde muur, tapijt of meubelstuk voor een kleurrijk en warm accent in de woning.
  2. Vandaag kiezen we resoluut voor een ruime leefruimte, waarin keuken, salon en eetkamer met elkaar versmelten. De keuken neemt dan ook vaak de vorm aan van een kookeiland, met geïntegreerde tafel. Dit is het kloppende hart van het huis waaraan je kan werken, eten of gezellig samen zitten. Om deze meubelstukken volledig af te stemmen op de ruimte, worden ze vaak ook op maat gemaakt.
  3. We hechten ook steeds meer belang aan de badkamer, die is uitgegroeid tot een waar ontspanningsoord. Natuurlijke materialen en warme kleurentinten geven deze ruimte een rustige uitstraling. Ook inloopdouches zijn niet meer weg te denken uit onze badkamers.
  4. De grenzen tussen binnen en buiten vervagen en ook de tuin wordt een leefruimte, of een buitenkamer. Grote raampartijen geven uit op een groot terras in steen of hout waar plaats is voor een buitenkeuken of lounge tuinmeubelen. Zo vormen binnen en buiten een coherent geheel.
  5. Energiezuinige huizen, dat zijn de woningen van de toekomst! Energiezuinige oplossingen zoals warmtepompen winnen aan populariteit, net zoals traditionele en duurzame materialen als hout.
  6. En wat de meubelen betreft: lichte meubelen zijn in, liefst in natuurlijke materialen zoals hout, met een natuurlijke kleur of wit geolied.

Ben je op zoek naar nog meer trends en tips om je eigen woning in te richten? Ga dan eens een kijkje nemen op de website van Ilka Beke.