Batibouw 2015 focust op kostenoptimaal en energiezuinig bouwen

Batibouw is letterlijk het walhalla voor wie gaat bouwen. Je komt er alles te weten over verschillende woonconcepten en materialen, je ontdekt er nieuwe producten en fabrikanten en je kan er je licht opsteken over alles wat met jouw woning te maken heeft. In 2015 focust BATIBOUW daarbij op het kostenoptimaal bouwen. En wat nu juist het meeste waar voor je geld oplevert, dat ontdek je op onze stand!

Het beste huis bouwen voor jouw budget

Het is je in 2014 vast niet ontgaan: wie in 2015 – en daarna – wilt bouwen, moet rekening houden met heel wat verstrengde energienormen. Isolatie, ventilatie, verwarming, … Het zijn slechts enkele aspecten van de nieuwe Europese regelgeving. Deze extra maatregelen zorgen uiteraard ook voor een grotere investering bij kandidaat-bouwers.

Om altijd het meeste uit je budget te halen, is een kostenbatenanalyse onontbeerlijk. Wat is je budget, wat zijn de diverse kosten en welke besparingen verkrijg je dankzij die extra investeringen? Kijk ook naar het grotere plaatje en denk niet alleen aan premies maar ook aan een lager energieverbruik en dat voor de komende 10, 20 of zelfs 30 jaar. Door de juiste analyse te maken, is het perfect mogelijk om een groot deel van de gemaakte investeringen terug te verdienen én om binnen je budget te bouwen.

Door bijvoorbeeld 2.000 euro extra te investeren aan isolatie bij de bouw van je woning kan je op jaarbasis al gauw 250 à 300 euro aan energiekosten besparen. Zo is de extra investering al na een 5-tal jaar terugverdiend!*

*afhankelijk van woning tot woning en van de premies in jouw gemeente – berekend met de calculator op energiesparen.be

Professioneel advies op maat van jouw woning

Uiteraard is iedere situatie anders. Zo kan je sommige premies alleen in bepaalde gemeentes verkrijgen en moet je rekening houden met het type bebouwing en hoe je zal verwarmen. Zowel je architect als je aannemer kunnen je wegwijs maken in het kluwen van energienormen en mogelijkheden. Kom dus zeker even langs op onze stand en leg je oor te luisteren bij één van onze bouwadviseurs. Zij zijn op de hoogte van de laatste energienormen en stellen jullie droomwoning samen, volledig binnen het vooropgesteld bouwbudget!

Batibouw 2015 gaat door van 28 februari tot en met 8 maart. Je vindt ons in Paleis 8 op stand 310. Tot gauw!