Bouwen zonder stress: al gedacht aan sleutel-op-de-deur?

sleutel op de deur woning

Je eigen huis bouwen is een belangrijke stap, die heel wat organisatietalent vergt. De meeste mensen beginnen er namelijk aan wanneer ze een carrière uitbouwen, overuren presteren, een gezin stichten, enzovoort. En tijdens de weinige vrije tijd die hun nog rest willen ze graag genieten van hun hobby’s.

Al die ballen tegelijk in de lucht houden, is vaak erg intens. De bouw van een woning is dan ook niet niets: je moet de nodige documenten en toelatingen verzamelen, een budget beheren, verschillende vakmensen coördineren, … Een stevige to-dolijst dus. Maar wat als je die taken kunt uitbesteden aan een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het hele bouwproject? Dat noemen we sleutel-op-de-deur bouwen. Ontdek de voordelen van deze werkwijze!

Sleutel-op-de-deur: what’s in a name?

Zoals de naam aangeeft, garandeert de sleutel-op-de-deurmethode je een huis op maat dat afgewerkt is tot in de kleinste details. Eens het project voltooid is, overhandigt het bouwbedrijf je de sleutel van de woning, die op dat moment volledig instapklaar is. Enkel de keuken, het parket, het schilderwerk en de tuin zijn niet opgenomen in het lastenboek.

Een sleutel-op-de-deurwoning verschilt dus van een cascowoning, waarbij je de ruwbouw nog zelf moet afwerken. Voor wie weinig tijd heeft, of de technische vaardigheden mist, kan de afwerking van een woning een grote bron van stress zijn. Door te kiezen voor sleutel-op-de-deur, laat je niet alleen de bouw, maar ook de afwerking van je woning over aan professionals. Zo hoef je je nergens zorgen om te maken!

Bovendien – en dit is niet onbelangrijk – profiteer je met de sleutel-op-de-deurformule van de solide garanties van de wet Breyne. Wat dat betekent? De totaalprijs van het project wordt op voorhand vastgelegd en de bouwheer is tijdens een periode van tien jaar (mede)verantwoordelijk voor alle constructiefouten.

Een minder complex project

De afwerkingsgraad is trouwens niet het enige voordeel van sleutel-op-de-deur bouwen. Zo werk je ook samen met slechts één bedrijf. Je moet dus maar met een enkele contactpersoon communiceren, die de leiding van het hele bouwproject op zich neemt. Gemakkelijk!

Blavier garandeert je tijdens het volledige traject persoonlijk advies van een werfleider, de spilfiguur van jouw bouwproject. Hij biedt een luisterend oor voor al je vragen én stuurt met zijn ervaring de ploegen op de werf aan. Het resultaat? Als je thuiskomt van je werk hoef je je pet – of beter: helm – van werfleider niet meer op te zetten; je kunt al je vrije tijd aan je gezinsleven besteden.

100% op maat van jouw behoeften

In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken, staat sleutel-op-de-deur niet synoniem voor ‘prefab’. Ook al leveren we een volledig afgewerkte woning af, je kunt zelf de gebruikte materialen kiezen. Bij Blavier presenteren we je al van bij het begin van het project verschillende mogelijkheden om je woning te personaliseren. Onze catalogus met tientallen modelwoningen kan dienen als inspiratie, maar je kunt ook een beroep doen op je eigen architect om de plannen aan te passen volgens jouw behoeften en wensen.

Met respect voor je budget

Als je op tv al eens gekeken hebt naar een bouwprogramma, dan weet je hoe moeilijk het is om een bouwproject binnen het budget af te werken. Om de kosten te drukken, moeten heel wat toekomstige woningeigenaars op het einde van de rit dan ook toegevingen doen.

Met sleutel-op-de-deur is het een heel ander verhaal. Een gedetailleerd lastenboek lijst de gebruikte materialen op en vermeldt de totaalkost. Zo zijn onaangename verrassingen uitgesloten. Besluit je tijdens het project om een kwalitatievere vloerbekleding te kiezen? Dan betaal je gewoon een supplement op je oorspronkelijk budget. Dat kies je helemaal zelf! Maar in geen enkel geval verhogen we de kostprijs door een vertraging op de werf of een fout. In veel opzichten is sleutel-op-de-deur bouwen dus een manier om een woning te bouwen, zonder de bijhorende stress.

Wil je zelf bouwen zonder stress volgens de sleutel-op-de-deurformule? Aarzel niet om contact op te nemen met onze bouwexperten.