Is een buitenzwembad voor iedereen weggelegd?

buitenzwembad

De tijd dat je buitenzwembaden alleen in afgelegen, paradijselijke oorden vond, ligt ver achter ons. Vandaag zijn er buitenzwembaden in verschillende prijsklassen verkrijgbaar die je in je eigen tuin kunt laten installeren. Wat zijn de mogelijkheden? Is het bijvoorbeeld een goed idee om een zwembad naast je huis te plaatsen? En hoe maak je de juiste keuze? Wij maken je wegwijs!

Iedereen z’n eigen zwembad

Buitenzwembaden bestaan in verschillende vormen (rechthoekig, rond, ovaal, …) en afmetingen. De prijs is afhankelijk van de grootte van je zwembad, maar ook van het type. Kies je voor een inbouw- of een opbouwzwembad? Het eerste type is verkrijgbaar als monoblok in polyester en kun je vrij snel laten plaatsen. Inbouwzwembaden zijn ook verkrijgbaar in beton. Voor de afwerking van het zwembad kun je kiezen uit standaard zwembadtegels, mozaïektegels of polyester. Voor de rand van het zwembad is blauwe steen ideaal, een stevige en elegante steensoort.

Een opbouwzwembad is een stuk democratischer geprijsd dan een inbouwzwembad. Je hoeft geen kuil in je tuin te graven en kunt het zwembad zelf monteren. De onderdelen van opbouwzwembad bestaan uit staal, hout of pvc. Er is voor ieder wat wils. Het is zelfs mogelijk om je zwembad dankzij regenwaterrecuperatie met regenwater te vullen.

De voordelen van een buitenzwembad

Als je een eigen zwembad in je tuin hebt staan, geniet je wanneer je maar wil van waterpret zonder de ongemakken van een openbaar zwembad. Je hoeft geen rekening te houden met openingsuren of met andere zwemmers die net voor je neus voorbijglijden. Je kunt rustig en zonder pottenkijkers baantjes trekken.

Een buitenzwembad is hoe langer hoe toegankelijker, maar het blijft een luxeproduct. Het grote voordeel is dat je volledig zelf kiest waaraan je buitenzwembad moet voldoen. Bovendien vormt een zwembad een duidelijke meerwaarde voor je woning. Bij Woningen Blavier hebben we al verschillende projecten ontwikkeld met buitenzwembaden. Interesse? Wij zijn de ideale partner om je bouwproject te realiseren. Neem snel contact met ons op!