Blavier is lid van het Charter der Woningbouwers: jouw voordelen

Charter der Woningbouwers

Ben je beter af als je bouwt met een bouwbedrijf dat lid is van het Charter der Woningbouwers? Zeer zeker! Het biedt jou als bouwheer veiligheid en beschermt je tegen onnodige risico’s. Bedrijven die lid zijn van het Charter voldoen immers aan strenge voorwaarden. Bij Blavier zijn we dus trots op ons lidmaatschap, want we zijn ervan overtuigd dat iedereen voordeel heeft bij een eerlijk, evenwichtig en correct bouwproces.

Bouwen met zekerheid

Ben je van plan een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen? Voor zo’n belangrijk contract doe je dan ook best een beroep op een lid van het Charter der Woningbouwers. Zo ben je zeker dat je bouwt met een solide, vakbekwame en betrouwbare partner.

Het Charter als kwaliteitslabel

Het Charter der Woningbouwers is een kwaliteitslabel dat staat voor eerlijk, betrouwbaar en degelijk bouwen. Het werd opgestart door de Federatie van Algemene Bouwaannemers, die ongeveer 5.000 ruwbouw- en algemene bouwaannemers groepeert. Het Charter gaat nog een stapje verder in het behartigen van de belangen van de klant. En met haar lidmaatschap ondersteunt Blavier dit voluit.

Voorwaarden lidmaatschap

De leden van het Charter voldoen aan een aantal voorwaarden. Daardoor ben je zeker dat je belangen maximaal beschermd zijn:

  • We worden door de overheid officieel erkend in minimum klasse 2 van categorie D. Dat bewijst dat we een gezond bedrijf zijn op technisch, economisch en financieel vlak. We vinden het als bouwfirma belangrijk voor het vertrouwen van onze klanten om goede referenties en solide bedrijfscijfers te kunnen voorleggen.
  • Wij engageren ons sterk om de wettelijke belangen van de bouwheer na te leven. Dit betekent dat we correct en wettelijk handelen op het vlak van prijs, uitvoeringstermijnen, voorschotregeling, factuurbetalingen en garanties. Het gebruik van de type-aannemingsovereenkomst – met alle wettelijke beschermingsmaatregelen van de wet Breyne – is een garantie dat ook jouw wettelijke rechten contractueel vast staan.
  • Is er een ernstig conflict met een klant over de toepassing van de wet Breyne? We zoeken altijd eerst een oplossing via een erkende, neutrale bemiddelaar.

Concrete garanties

Behalve de voorwaarden, geniet je ook van een aantal garanties wanneer je kiest voor een samenwerking met een lid van het Charter:

  • Vaste prijs: Vooraf wordt er een totaalprijs bepaald. Zo weet je als koper hoeveel het project je finaal zal kosten, en kom je tijdens de bouw niet voor verrassingen te staan.
  • Voorschot: Een bouwbedrijf heeft al vóór de aanvang van de werken heel wat opstartkosten. Toch vragen we je als Charter-lid maar maximaal 5% van het contractbedrag als voorschot.
  • Tussentijdse factuur betalingen: Eens de werken opgestart, betaal je enkel de reeds uitgevoerde werken. Vanaf dan dus geen voorschotten meer.
  • Tweeledige oplevering: Als lid van het Charter hanteren we twee opleveringen. Eerst de voorlopige, net nadat de volledige woning werd afgewerkt. Daarbij wordt nagegaan of alles volgens afspraak werd gebouwd. Pas een jaar later, wanneer de woning een hele winter doormaakte, volgt de definitieve oplevering. In die tijd heb je kunnen merken of er aan je woning nog gebreken zijn, zodat die nog hersteld kunnen worden.
  • Waarborg: We stellen een financiële waarborg om onze verplichtingen na te komen. Is het werk niet volledig of correct uitgevoerd? Dan dient deze borg als schadeloosstelling.

Betrouwbaar bouwen

Deze garanties voorkomen een hoop mogelijke problemen. Als koper heb je er dus alle belang bij om een betrouwbaar vakman te kiezen om jouw bouwdroom waar te maken. Als lid van het Charter belooft Blavier alle opgesomde bepalingen na te leven. Je kunt dit nalezen in het contract dat je met ons afsluit. Zo garanderen we je een perfect bouwresultaat en ben jij maximaal tevreden.

Interesse in een sleutel-op-de-deurwoning? Bereid je alvast voor en vraag vrijblijvend jouw gratis catalogus. Of contacteer gerust één van onze bouwadviseurs! Jouw project zal alvast in goede handen zijn.