Getuigenis – Dhr. & Mevr. Simons-Van der Bel hebben hun sleutel op de deur woning gebouwd te Hélécine

“Mijn zus begint in november met Woningen Blavier te bouwen. Ook aan vrienden hebben we aangeraden om met jullie te bouwen. Dat is 2x op heel korte tijd het mooiste bewijs van onze tevredenheid over onze ervaringen met Woningen Blavier”.

In Hélécine, pal op de Waals-Vlaamse grens, bouwden de heer en Mevrouw Simons-Van der Bel, een typisch ‘Belgisch’ koppel, hun droomwoning. U vindt hier hun getuigenis over hun ervaringen met Woningen Blavier terug, die zij deels in het Nederlands (mijnheer is Nederlandstalig), deels in het Frans (de moedertaal van mevrouw) deden.

Al vanaf het eerste contact met onze bouwadviseur hadden we een goed gevoel. We hadden natuurlijk ook contact opgenomen met andere firma’s, maar niet alleen lag hun prijs voor dezelfde woning een stuk hoger, ook ging alles bij Blavier veel vlotter. In het begin zagen we in onze bouwadviseur een grootvaderfiguur, aan het einde van de rit was hij een echte vriend geworden.

Een voorbeeld van de goede service? Toen we contact opnamen met Blavier, hadden we net een optie genomen op een grond aan uitzonderlijke voorwaarden. We hadden echter maar een week de tijd om te beslissen. Onze bouwadviseur en architect bezorgden ons een plan en gedetailleerde offerte in minder dan een week!

Enkele maanden na de aankoop van deze grond is Woningen Blavier al gestart met de werken. Amper een jaar later konden we verhuizen.
Wat betreft de technische uitvoering?
We zijn tevreden over alle uitgevoerde werken, al moeten we er el bijzeggen dat de pleisterwerken niet top zijn. We beseffen echter dat het bouwen van een woning een complexe zaak is en dat er daarbij altijd wel iets misloopt. Het belangrijkste is de manier waarop en de snelheid waarmee de bouwfirma hierop reageert. Hoewel de pleisterwerken dus niet top zijn, is het probleem niet van die orde dat het afdoet aan onze tevredenheid.

Ook wat betreft keuzemogelijkheden in materialen waren we aangenaam verrast. Je moet al echt “moeilijk” zijn om niet je goesting te vinden in het voorgestelde gamma.

En dan zijn er nog de vele praktische raadgevingen, zowel van onze bouwadviseur als van de werfleider, en, niet te vergeten, van de metser. Op een dag, hij was aan het werk aan onze woning, stelde hij ons voor een raam in de woonkamer weg te laten, maar een extra deur te voorzien in de berging. Dat was een goed idee, want nu gebruiken we haast enkel die deur om naar buiten te gaan.

Mijn zus, die de bouwwerken van dichtbij heeft meegemaakt, heeft geen seconde getwijfeld om met Woningen Blavier in zee te gaan. In november starten de werken bij haar. Verder zijn er vrienden van ons met jullie in contact op ons aanraden. Dat is 2x op heel korte tijd het mooiste bewijs van onze tevredenheid  over onze ervaringen met Woningen Blavier.