Dubbel glas of hoogrendementsglas? Kiezen voor isolerend glas

Wie wilt investeren in zijn woning en zijn energieverbruik wilt terugdringen, start best bij isolerende beglazing. Wist je bijvoorbeeld dat 15 à 35% van de warmte verloren gaat via je ramen? Reden te meer om dus te investeren in isolerende beglazing. Maar kies je dan voor dubbel glas of hoogrendementsglas? We zetten de kenmerken van beide op een rij en helpen je zo op weg.

Een goede isolatie is essentieel

Een moderne woning zonder isolerende beglazing is uit den boze. In de winter beperkt een goede isolatie het warmteverlies en in de zomer zorgt een goede isolatie voor een fris binnenklimaat door de warmte buiten te houden. Een verbeterde isolatie is dus recht evenredig aan een verhoogd wooncomfort en slaat niet twee maar drie vliegen in één klap: een betere thermische isolatie, een verbeterde geluidsisolatie én een verlaagde energiefactuur!

Het juiste type beglazing voor uw woning

Dat ramen bijdragen aan een goede isolatie staat buiten kijf. Om er zeker van te zijn dat jouw investering ook zal renderen, moet je uiteraard wel de juiste beglazing voor jouw woning kiezen.

Dubbele beglazing

Dit type beglazing levert de beste prijs-prestatieverhouding. In vergelijking met enkel glas is je woning beter beveiligd tegen inbraken en geniet je van een verbeterde geluidsisolatie. Het plaatsen van dubbele beglazing vereist ook isolerend schrijnwerk.

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is uitgerust met thermische isolatie – isolerende folie of gassen – wat voor een daling van de U-waarde zorgt. De U-waarde verwijst naar de warmtetransmissiecoëfficiënt van een raam en wordt uitgedrukt in W/m²K. Idealiter is deze waarde zo laag mogelijk: des te lager, des te beter de ramen isoleren en des te minder warmteverlies er plaatsvindt. Glas krijgt pas het label hoogrendementsglas toegekend als de U-waarde gelijk of lager is aan 2,0 W/m²K. De doorgedreven aanpassingen hebben er dan ook voor gezorgd dat hoogrendementsglas tot 3 x zo isolerend is als dubbele beglazing. Belangrijke voorwaarde is dat ook je schrijnwerk en dus het frame van je ramen een hoge isolerende waarde heeft.

De investering in hoogrendementsglas ligt niet zo gek veel hoger dan die in dubbele beglazing. Voor een gemiddelde woning zal de investering zo’n 500 euro hoger liggen dan bij dubbel glas.

Wil je graag wat meer advies voor je beglazing teneinde de beste investering te maken voor jouw situatie en woning? Dan helpen onze bouwadviseurs je graag om knopen door te hakken en de juiste keuzes te maken! Contacteer ons op het nummer 080094 955 of mail ons via info [at] blavier [dot] be.