Een badkamer in je slaapkamer: een droom of eerder een koude douche?

Stel je voor:  je zet een voet uit bed en je bevindt je al in je douche of bad… Om vervolgens terug je bed in te duiken en in slaap te vallen met het heerlijke parfum van zeep dat je neus komt strelen. Als dat niet de beste manier van uitslapen is! Ben jij één van die eigenaars die ervan dromen een badkamer in hun slaapkamer te installeren? Vergeet dan niet de nodige voorzorgen te nemen om het evenwicht in je kamer te bewaren.

Een slaapkamer om echt van te genieten

Vanzelfsprekend heb je hiervoor voldoende ruimte nodig om in je slaapkamer een badkamer te plaatsen. Als je geluk hebt en de twee ruimten aan elkaar grenzen, kan je de muur uitbreken en er zo een harmonieus geheel van maken. Laat je je warme nest bouwen en wil je meteen een slaapkamer-met-badkamer integreren? Dan moet je dit tijdig bespreken met je architect of aannemer.

Ideeën voor de inrichting van een badkamer in je slaapkamer

Er zijn erg veel mogelijkheden. Zo kan je een stuk muur voorzien als hoofdeinde van het bed en achter de muur de lavabo bevestigen. Of, als je niet om ruimte verlegen zit, kan je voor een luxe-uitvoering kiezen en de badkamer in het midden van de slaapkamer plaatsen, tussen het bed en de dressing. Tenzij je de badkamer liever in de hoek van de slaapkamer plaatst. In dat geval maak je een scheiding door een wand te plaatsen, om je kamer twee bestemmingen te geven.

Wat je niet over het hoofd mag zien

Doe er alles aan om te voorkomen dat je droom eindigt in een koude douche – figuurlijk dan. Bereid je goed voor door een plan op te stellen. Je weet natuurlijk dat waar water is, ook vochtigheid is. Zorg er dus voor dat je regelmatig verlucht door de de ramen open te zetten of dat je een mechanisch ventilatiesysteem laat installeren. Tijdens de werken moet je bovendien ook nadenken over de aansluitingen van de leidingen en de afvoer van gebruikt water van het bad, de douche en de lavabo.

Neem geen risico’s en omring je met professionals zoals de bouwers van Blavier. Zij gebruiken kwaliteitsvol materiaal, maar garanderen ook een verzorgde plaatsing waarbij ze naar elk detail kijken.