Getuigenis van Marie Gauthier-Noël met Blavier

We ontmoeten mevrouw Gauthier-Noël in haar huidige woning in Jodoigne (Geldenaken), op slechts een paar kilometer van haar bijna afgewerkte sleutel-op-de-deurwoning. Mevrouw Gauthier zorgt voor een warm onthaal met een kopje koffie en steekt meteen van wal over haar samenwerking met Woningen Blavier.

Twee woningen op een smalle maar erg diepe bouwgrond

In 2010 besloten mijn man en ik om een nieuwe woning te bouwen. Omdat mijn man geen handige harry was, gaven we de voorkeur aan een sleutel-op-de-deurwoning en contacteerden we twee firma’s. Medardo van Blavier reageerde meteen. Hij ging samen met de architect onze bouwgrond bekijken. We vreesden een beetje dat het niet mogelijk zou zijn om onze wens, een tweewoonst met één huis voor ons en één huis voor een neef van mijn man, te realiseren op die bouwgrond. Ons bouwperceel is namelijk erg smal (nauwelijks 10 m breed aan de straat), maar heel diep (107 m). We waren echter meteen gewonnen voor het ontwerp van de architect.

Het contact

Het contact met Medardo liep op rolletjes. Mijn man was dol op hem… Die andere firma heeft ons overigens nooit opgebeld. Maar omdat het contact zo goed verliep, hebben we er zelfs geen seconde aan gedacht om een andere firma te contacteren.

Jammer genoeg is mijn man net voor de start van de werken overleden. Woningen Blavier heeft me toen gevraagd of ik de bouw van het huis nog wilde voortzetten. Hoewel ik niet goed wist wat me te wachten stond, besloot ik om ermee door te gaan. Ik ging ervan uit dat Medardo me wel zou helpen bij eventuele problemen.

Een fantastische werfleider

Bovendien kon ik rekenen op een ronduit fantastische werfleider. Ik heb dus absoluut geen spijt van mijn beslissing. Benoît, mijn werfleider, heeft veel voor mij gedaan. Hij heeft me altijd goed geadviseerd, heeft de werken goed opgevolgd, … De samenwerking was uitstekend. Ik heb hem zelfs zo graag dat ik hem een beetje als mijn tweede zoon beschouw.

Momenteel is enkel het dak nog niet helemaal in orde, maar ik weet dat ik op Benoît kan rekenen om dat probleem op te lossen. Omdat ik zo tevreden ben over de samenwerking, heb ik voorgesteld om een opendeurdag te houden. Net na die opendeurdag, eind november, verhuis ik.

Ik denk dat mijn zoon Geoffrey over een paar jaar ook zal bouwen. Ik hoop dat hij dan ook een beroep zal doen op Woningen Blavier.

Het huis

Na ons gesprek met Marie Gauthier gaan we een kijkje nemen op de werf.

De hoofdwoning bevindt zich achteraan. De benedenverdieping bestaat uit een grote zitkamer, een eetkamer en een open keuken. Grote glaspartijen garanderen een schitterend uitzicht op de tuin en brengen veel licht in de ruimte. Boven tellen we vier ruime slaapkamers en twee badkamers. De subtiele decoratie is gebaseerd op taupe, met hier en daar een vleugje framboos.

Twee open garages verbinden deze woning met de tweede woning. Die heeft een kleinere leefruimte en twee gesloten garages.

Laat u inspireren tijdens onze opendeurdagen

Wij organiseren opendeurdagen in dit recente project op 9-10 en 16-17 november, van 14 tot 18 uur. Laat je inspireren voor je eigen bouwproject!