Garage inrichten: tips voor een praktische en multifunctionele ruimte

Je hebt bouwplannen of dromen in die richting? Hoe wil je graag dat je garage eruitziet? Kies je voor een geïntegreerde garage, een aanpalende garage of een vrijstaand bijgebouw? Of misschien voor een carport? Terwijl de garage vroeger maar één functie diende – er je auto parkeren – zien we vandaag dat garages veelzijdige ruimtes zijn geworden. Je bewaart er bijvoorbeeld tuingereedschap, doet er de was of traint er op je fitnesstoestel. Het kan allemaal. Ontdek hier onze tips om je multifunctionele garage optimaal in te richten.

De eerste liefde van je garage

Ook al is de garage in almaar meer huizen een multifunctionele ruimte, de oorspronkelijke functie blijft meestal behouden. Maak het jezelf dus makkelijk en zorg voor voldoende ruimte om je auto te parkeren.

Garage inrichten als bergruimte

Je hebt veel spullen en merkt al snel dat er niet voldoende opbergruimte in je huis is. Om de berging niet helemaal vol te stouwen, kun je een deel van je garage inrichten als opslagruimte. Bijzonder handig zijn ophangsystemen waarmee je bijvoorbeeld een fiets aan het plafond kunt ophangen. Ook opbergruimte tegen de wanden, zoals een pegboard, is ideaal om de ruimte in je garage optimaal te benutten. Met de juiste meubelen – open of gesloten kasten, binnen handbereik of hoog tegen de muur – kun je je garage gebruiken voor eender welk soort opslag.

Atelier, fitnessruimte of ‘gaming room’

In een grote garage kun je gemakkelijk verschillende hoekjes met een eigen identiteit en functie creëren. Enkele voorbeelden:

• een hoek met de grasmachine en het tuingereedschap in afgesloten kasten

• een ontspanningshoek met tv en spelconsole

• een plaats voor je loopband of crosstrainer

• een werkbank om te knutselen en spullen te herstellen

Nuttige en bruikbare ruimte

Dé essentie van een slimme en praktische garage-inrichting? Orde en netheid! Zorg voor voldoende ruimte tussen de auto en de wandkasten, bijvoorbeeld, en berg je spullen na gebruik opnieuw netjes op. Door je zaakjes op orde te houden, maak je van de garage waar je veel gerief kwijt kunt en er tóch makkelijk aankunt.

Droom jij ook van een eigen huis met alles erop en eraan? Kom dan langs bij Woningen Blavier, de expert in praktische en stijlvolle sleutel-op-deurwoningen. Wij geven je graag advies op maat om van jouw project ook een succes te maken.