Bouw een gedeelde woning voor jou en je vrienden

maison de colocation

Iedereen die ooit naar ‘Friends’ heeft gekeken, denkt te weten hoe het er aan toe gaat in een gedeelde woning. In de praktijk loopt  samenwonen echter niet altijd over rozen. Wil je een gedeelde woning bouwen of wil je samenwonen met je beste vriend(in)? Neem dan zeker deze  handige aanbevelingen even door.

De voordelen van een gedeelde woning

Gedeeld wonen is een formule die erg in trek is bij jongvolwassenen. De gezellige sfeer, de geïmproviseerde avonden en vooral de aanzienlijke kostenbesparingen zijn dan ook onklopbare troeven. Een gedeeld huis kan ook zeer milieuvriendelijk zijn. Er leven namelijk verschillende inwoners onder hetzelfde dak, wat leidt tot minder consumptie en minder vervuiling (zoals autodelen).

Je kunt zelf een gedeelde woning voor meerdere personen bouwen of kopen. Je bent dan de enige eigenaar van het huis en kunt zelf kiezen welke delen van het huis je verhuurt. Het concept van een kangoeroewoning dus.

Enkele onmisbare aanbevelingen voor je begint te bouwen

Het zou jammer zijn mocht je pas na de bouw van je woning vaststellen dat je muren niet genoeg geïsoleerd zijn, met klachten over geluidsoverlast tot gevolg. Iedere bewoner heeft namelijk zijn eigen gewoonten. De ene eet midden in de nacht, de andere heeft een hekel aan bepaalde geuren, enzovoort… Tot slot stel je natuurlijk het best de inrichting van je badkamer af op het aantal bewoners.

Raadpleeg zeker de wetgeving omtrent gedeelde woningen.

Hulp nodig?

Blavier helpt je graag met de realisatie van je gedeelde woning. Een sleutel-op-de-deur-woning geeft je hierbij absolute vrijheid. Deel je ideeën met ons en wij werken ze voor je uit. Contacteer dus snel een van onze medewerkers.