Gek op technologie? Deze leuke gadgets moet je gezien hebben!

Niet alle technologische snufjes zijn de moeite waard, maar tegen innovaties die energie en water besparen – en je op die manier helpen om zorg te dragen voor het milieu – zeggen we volmondig ja! Ontdek hier enkele leuke gadgets die je daarbij helpen en je het leven makkelijker maken.

Nooit meer verloren voorwerpen

De technologie staat niet stil, zeker niet in dit waanzinnig snelle, digitale tijdperk. Niet alle innovaties zijn voltreffers, maar er zijn er toch heel wat die je leven beter en makkelijker kunnen maken. Ook in huis bijvoorbeeld.

Stel: je verliest vaak spullen in huis. Dan kan TrackR Atlas handig van pas komen. Deze applicatie bestaat uit een ontvanger die je in elke ruimte aansluit op het elektriciteitsnet en een tracker die je aan voorwerpen zoals je autosleutels bevestigt. Sleutels zoek? Dan raadpleeg je je smartphone en zie je meteen waar je sleutels zich bevinden.

Slim hoeslaken

Het klinkt te gek voor woorden, maar het Luna is een ‘slim’ hoeslaken dat in verbinding staat met je smartphone. De minuscule sensoren in Luna registreren een heleboel zinvolle gegevens over jou en je slaapgedrag, zoals je hartslag, lichaamstemperatuur en ademhaling, maar ook het licht en de luchtvochtigheid in de slaapkamer. De app analyseert die gegevens vervolgens en maakt gepersonaliseerde aanbevelingen om nog beter te slapen.

Extra voordeel: Luna helpt je ook op te staan door enkele minuutjes op voorhand koffie te zetten!

Nog meer slimme technologie: digitale oven

In je keuken is gebruiksgemak essentieel. De intelligente oven van June is een aanvulling die jou écht helpt om efficiënter en beter te koken. Hoe werkt het? De oven is uitgerust met een touchscreen en handige draaiknoop, maar ook met een ingebouwde weegschaal, ledverlichting en een camera aan de binnenkant. Leuk om je rijzende koekjes op Instagram te delen, maar vooral handig, want zo kan je oven je tips geven om je gerechtje nóg beter klaar te maken. Wil je steak garen in de oven? Je stelt gewoon de bakwijze in – bleu, à point, bien cuit … – en de June-oven bepaalt zelf de ideale baktijd en temperatuur.

Stopcontact op zonne-energie

Een van de leukste gadgets die – hopelijk! – snel op de markt komen, is het stopcontact op zonne-energie. Je plugt hem op een ruit in volle zon en de kleine zonnecellen zetten de zonne-energie om in elektriciteit. Nooit meer zoeken naar een stopcontact!

De lamp van de toekomst?

Deze lamp van Awox geeft meer dan alleen licht. Ze speelt ook muziek af. In alle kamers van het huis, als je dat wilt. Aangezien ze gebruikmaakt van led-technologie, verbruikt ze tot tien keer minder energie dan een normale gloeilamp. Bovendien kun je ze aansturen via bluetooth of wifi. Wanneer je een berichtje of oproep ontvangt op je smartphone, knippert de lamp. En de kleur van het licht, die kies je uiteraard gewoon zelf.

Veiligheid in huis dankzij technologische snufjes

Als er één domein is waar domotica en slimme technologie een grote meerwaarde kan betekenen, dan is het wellicht de beveiliging van je woning. Maar het gaat verder dan een bewegingssensor en beveiligingscamera. Branto is een systeem dat je helpt om je woning veiliger te maken – en jou meer controle te geven – door gebruik te maken van nieuwe draadloze technologie. Wat je er zoal mee kunt doen? Alles wat een volledig domoticasysteem kan! Branto dient als beveiligingscamera, maar je kunt er ook mee videobellen, muziek mee afspelen en je andere domoticatoepassingen mee aansturen.

Toekomstgerichte sleutel-op-deurwoningen

Bij Woningen Blavier denken we actief na over hoe we onze huizen – en jouw huis! – duurzamer, praktischer en slimmer kunnen maken. Energiebesparing staat daarbij centraal. Bespreek je woondroom met onze specialisten en ontdek hoe wij vorm kunnen geven aan jouw project!