Handige tips om het hele jaar van je terras te profiteren

terras

Op je terras vertoeven met een muziekje op de achtergrond of een diner met vrienden tot in de late uurtjes: wie droomt er niet van? Maar wat moet je doen om dit het hele jaar mogelijk te maken, of het nu koud en bewolkt is of lekker warm? Wij zetten enkele handige tips in de kijker waarmee je tijdens élk seizoen van je terras kunt profiteren.

Een goed onderhouden terras

Een terras moet in de eerste plaats een uitnodigende plek zijn waar je je met plezier wilt installeren. Als je terras goed onderhouden is, heb je meer zin om buiten te gaan zitten, ook wanneer de zon niet van de partij is. Wanneer je plannen maakt om een terras te plaatsen, denk je het best al aan het onderhoudsgemak. De keuze van het juiste materiaal is hiervoor cruciaal. Zo is een terras uit natuursteen, tegels of beton onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan een houten terras.

Een gezellige terrasinrichting

Het sleutelwoord voor een gezellig terras of balkon is decoratie. Als je terras er netjes en mooi uitziet, kun je niet aan de verleiding weerstaan om je in een terrasstoel neer te vleien – ook wanneer het fris is. Om slecht weer te counteren, bestaan er bovendien praktische en esthetische oplossingen. Een terrasoverkapping biedt hier soelaas. Tel daarbij de juiste terrasverlichting en je creëert een gezellige sfeer die je urenlang aan je terras gekluisterd houdt. De juiste, zorgvuldig uitgekozen muurdecoratie maakt het geheel helemaal af en kan wonderen doen op het gebied van gezelligheid.

Met een sleutel-op-de-deurwoning hoef je je geen zorgen te maken. Ook je terras wordt tot in de puntjes afgewerkt. Op zoek naar inspiratie? Vraag onze catalogus aan of contacteer een van onze bouwexperts.