Hoe schat je de kostprijs van je woning?

Schatting kostprijs woning

Bij de bouw van een nieuwe woning behoren de bouwkosten tot de grootste bekommernissen. Zal het budget overschreden worden? Hoe kunnen we eventuele meerkosten het hoofd bieden?

We beschrijven enkele pistes om meer inzicht te krijgen in het budget van je woning.

De voornaamste factor waarmee je rekening moet houden wanneer je de prijs van je woning berekent, is de kwaliteit van het terrein. Dat bepaalt namelijk of er al dan niet een funderingsplaat moet worden voorzien om de stabiliteit van het gebouw te verzekeren. Het is dan ook cruciaal om informatie in te winnen en een bodemonderzoek te laten uitvoeren. Bij Blavier begeleidt onze bouwadviseur je hierbij: we ondersteunen je met al onze ervaring en geven je advies om de juiste keuzes te maken op basis van je bouwgrond.

Een tweede aspect dat een grote invloed heeft op de kostprijs van je woning is de kwaliteit van de afwerking. Daartoe volstaat het om de verschillende lastenboeken op de websites van bouwondernemingen te vergelijken. Het lastenboek van Blavier behoort tot de meest complete op de markt. En hoewel alle posten bij Blavier volledig gepersonaliseerd en op maat gekozen worden, zijn de materialen in het lastenboek van Blavier al van een uitstekende kwaliteit.

Ook zijn er bij Blavier geen ‘verborgen’ supplementen. We factureren enkel de afwerkingen die je zelf hebt gekozen en in eer en geweten hebt ondertekend. Dat is een contractueel engagement. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan tijdens de bouw van je woning.

Wil je eerst een overzicht van de budgetklasse waarin je woning zich zal bevinden, raadpleeg dan de verschillende inspiratiewoningen op de website van Blavier.