Isoleren doe je maar één keer. Zó doe je het meteen goed

Of je nu renoveert of een nieuwe woning bouwt, de isolatie van je huis is altijd een topprioriteit. Door goed te isoleren, wordt je huis energiezuiniger en aangenamer om in te leven. Laat je daarom niet afschrikken door de eenmalige kostprijs, want isolatie betaalt zichzelf later meer dan terug. Je isoleert namelijk maar één keer, terwijl je wel elke maand verwarmingskosten moet betalen.

Het doel van isoleren? Warmteverlies beperken

Tegenwoordig voorzien we onze huizen steevast van een kwalitatieve isolatielaag. Waarom? Om de warmte in de koude maanden binnen te houden en om ze in de zomer net buiten te houden. Goed geïsoleerde muren, vloeren en daken beperken de warmteverliezen tot een absoluut minimum.

Kleine spleten en kieren zijn echter al genoeg om de isolatie van je woning in het gedrang te brengen. Slechts enkele plaatsen in je woning isoleren is géén optie. Ofwel pak je je volledige woning aan, ofwel zul je altijd warmteverliezen lijden. Ga daarom van in het begin voor een globale aanpak, en verlies de isolatie van je dak, je garage en je kelder niet uit het oog.

De architect neemt in zijn plannen op welke isolatiematerialen er gebruikt moeten worden en hoe dik de isolatielaag dient te zijn. Het is daarbij belangrijk om de wettelijke voorschriften goed op te volgen. Je woning moet namelijk aan almaar strengere energie- en isolatie-eisen voldoen.

Oppassen voor bouwknopen!

Bouwknopen zijn plaatsen waar verschillende delen van je woning samenkomen en waar er dus makkelijker problemen optreden met de isolatie. Een ander woord voor bouwknopen is koudebruggen. Een bouwknop of koudebrug is een plek waar extra warmteverlies kan optreden omdat een van de onderdelen minder goed isoleert dan de omliggende materialen. Zo zijn oude raamprofielen traditionele koudebruggen, maar ook een slecht uitgevoerde dakopstand kan voor warmterverlies zorgen in je woning.

Betrouwbare energieprestatie

Bij Woningen Blavier hebben we een uitgebreide en jarenlange ervaring met duurzaam isoleren. Wij streven er bij elke woning naar om te voldoen aan de strengste energienormen, en aan de eisen van onze klanten. Deze maatregelen zijn standaard aanwezig in elk sleutel-op-deurbouwproject van Blavier:

  • 10 cm PUR-isolatie in wanden en vloeren
  • 22 cm glaswolisolatie in het dak
  • een energiezuinig ventilatiesysteem C+ Evo
  • uitzonderlijke luchtdichtheid

Uiteraard kun je ervoor kiezen om nog verder te gaan in de isolatie van je sleutel-op-de-deurwoning. Woningen Blavier biedt tal van andere maatregelen om de energieprestaties van je woning te verhogen. De installatie van een warmtepomp of van zonnepanelen zijn twee voorbeelden die jou een flinke besparing opleveren. Geïnteresseerd in de andere mogelijkheden? Bestel onze catalogus of neem vrijblijvend contact met ons op.