Niet te missen: Blavier op Batibouw 2016

Overweeg je om in de nabije toekomst een landelijke woning of een moderne villa te bouwen? Een bezoekje aan Batibouw, de grootste bouwbeurs van België, helpt je ongetwijfeld om van je dromen werkelijkheid te maken. Zet de volgende stap in het bouwproces en bezoek Blavier van 27 februari tot 6 maart op Batibouw.

Hét jaarlijkse evenement van de bouwsector

Van donderdag 25 februari tot en met zondag 6 maart opent ‘s lands grootste bouw- en woonbeurs opnieuw de deuren. De beurs grijpt plaats in Brussels Expo op de Heizel. De eerste twee dagen van de beurs zijn voorbehouden voor de professionele bezoeker, maar vanaf 27 februari is het grote publiek meer dan welkom.

Elk jaar opnieuw legt Batibouw indrukwekkende cijfers voor. Het gaat om 11 beursdagen, 120.000 vierkante meter beursoppervlakte en 1.000 exposanten verspreid over alle paleizen van het expocomplex. Het hoeft niet te verbazen dat deze beurs – het grootste jaarlijks terugkerende beursevenement van België – elk jaar zo’n 300.000 bezoekers lokt die kennis willen maken met de nieuwste innovaties en de laatste trends op het gebied van bouwen, renoveren en inrichting.

Thema’s van Batibouw 2016

Dit jaar werkt Batibouw rond drie thema’s:

‘Laat je goed omringen van A tot Z’

De exposanten op Batibouw omringen de bezoekers met professioneel advies. En dat voor zowat elk aspect van bouwen, verbouwen, renoveren, tuinaanleg, architectuur, techniek, interieur, design … Op Batibouw zijn experts uit alle deelsectoren verzameld, zodat je als bezoeker op al je vragen een antwoord krijgt.

‘Ervaar Batibouw met je vijf zintuigen’

Een beurs is de ideale gelegenheid om verschillende producten, materialen en technieken beter te leren kennen. Je vergelijkt, en dat doe je niet alleen met je ogen. Batibouw 2016 zet dan ook honderd procent in op alle zintuigen. Op Batibouw kun je kijken, voelen, ruiken, horen en zelfs proeven!

Tuinkamers

Batibouw pakt in 2016 uit met vier verschillende tuinkamers. Er is een ecologische tuin, een tuinruimte voor fijnproevers, een tuin voor levensgenieters, en een luxueuze tuinkamer voor wie in stijl van rust wil kunnen genieten.

Blavier op Batibouw

Maak kennis met Blavier in paleis 8 op stand 310, waar we je plannen – hoe abstract of concreet ze ook zijn – met veel plezier in detail bespreken. Onze adviseurs overlopen met jou het volledige traject, van je bouwdroom tot de oplevering van je sleutel-op-de-deurwoning. Dankzij meer dan twintig jaar ervaring en meer dan vierduizend opgeleverde projecten, kan Blavier je perfect begeleiden bij de bouw van een comfortabele en betaalbare sleutel-op-deurwoning die honderd procent voldoet aan jouw persoonlijke verwachtingen! Bovendien geniet je tijdens Batibouw van uitzonderlijke voorwaarden. Ontdek er alles over op Batibouw of contacteer ons nu al.

Ben je op zoek naar:

●     een geschikte bouwgrond,
●     een voordelige financiering,
●     referenties, inspiratie, ideeën, …
●     advies over je woningontwerp,
●     informatie over nieuwe bouwtechnieken om een veiliger, gezonder en energiezuiniger huis te bouwen,
  een offerte,
●    …?

Onze adviseurs helpen je graag op weg!

3 redenen om dit jaar te bouwen

De experts van Blavier zijn het erover eens dat 2016 een heel goed jaar is om een bouwproject aan te vangen. Bouwen is vandaag veel interessanter dan twee jaar geleden, en wel om deze redenen:

1.
Nieuwe technologieën geraken langzamerhand ingeburgerd, met flink dalende prijzen tot gevolg. Domotica en energiezuinige technologie in huis zijn nu haalbaarder dan ooit.

2.
De rentevoeten op hypothecaire leningen zijn anno 2016 historisch laag. Je kunt al een lening krijgen met een looptijd van 15 of 20 jaar tegen een bijzonder lage rentevoet van 2,20 of 2,50 procent. Lenen is daardoor een pak goedkoper dan het enkele jaren geleden was. Op een bedrag van 200 000 euro bespaar je tot wel 35 000 euro uit over de volledige looptijd van je lening.

3.
De hervormde woonbonus is een aantrekkelijk extraatje voor wie nu bouwt. Je kunt 1520 euro inbrengen in je belastingen en ontvangt daarop een fiscaal voordeel van 40 procent. Dat komt neer op een jaarlijks belastingvoordeel van 608 euro per persoon. Daarenboven geniet je tijdens de eerste tien jaar van je lening van een voordeel van 912 euro per persoon per jaar.