Onze nieuwste kijkwoning in Boechout: een minimalistisch pareltje in ons kijkwoningennetwerk!

Het is zover, de jongste parel in ons netwerk van kijkwoningen heeft zijn deuren geopend. Voortaan prijkt Boechout tussen de lijst van gemeentes waar Blavier elk weekend met plezier zijn klanten en kandidaat-bouwers ontvangt.  

Waarom bouwden we deze woning en wat is het nut van een kijkwoning voor jou als kandidaat-bouwer? We gaan er met plezier even dieper op in. 
 

Waarom een kijkwoning bezoeken nuttig kan zijn.

Vaak wordt ervan uit gegaan dat een bezoek aan een kijkwoning dient om zelf de kwaliteit van de werken te kunnen zien. Onder het motto “in een kijkwoning zal het sowieso wel perfect zijn”, gaan veel mensen ervan uit dat  zo’n bezoek weinig zin heeft. Maar er zijn nog tal van andere voordelen van zo’n kijkwoningenbezoek.

We geven je alvast 4 goede redenen om als kandidaat-bouwer enkele kijkwoningen te bezoeken:

  1. De ruimte en afmetingen aanvoelen: Voor je begint te bouwen wordt een plan opgesteld. maar die woonkamer van 5 op 8, hoe groot is die dan precies? Een kijkwoning laat je toe om een juiste inschatting te krijgen van ruimtes met diverse maten. 
  2. Inspiratie opdoen:  In kijkwoningen worden vaak de laatste trends qua stijl, interieur en technieken toegepast. 
  3. Kennismaking met het bedrijf: In een fysieke ontmoeting krijg je altijd een meer complete indruk van het bouwbedrijf dan aan de telefoon of online. Een goede vertrouwensrelatie ligt aan de basis van een goed bouwavontuur en een goede kennismaking is daarbij de eerste stap.
  4. Stel al jouw vragen:  Op zoek naar een grond of een architect? Vragen over de lening, de bouwvoorschriften, de prijs, …  In de kijkwoning is steeds een bouwadviseur met kennis van zaken aanwezig. Hij antwoordt met plezier op al je vragen. 

Wat is er speciaal aan deze kijkwoning in Boechout?

Blavier is ondertussen al 12 jaar actief in de provincie Antwerpen en had in het verleden al kijkwoningen in Brecht en Wommelgem. Maar de trends en technieken zijn sterk veranderd de laatste jaren, dus we hadden meer dan één goede redenen om in een nieuwe kijkwoning te investeren. We zetten ze even op een rijtje.

Energiezuinig bouwen met een toekomstvisie! Nog niet zo lang geleden heeft de Vlaamse regering de doelstelling voor 2020 vastgelegd. De BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) wordt de nieuwe norm vanaf 2021. Maar zo lang willen wij daarmee niet wachten. Deze kijkwoning in Boechout is nu reeds volgens de principes van een BEN-woning gebouwd. Concreet betekent dit dat de isolatie overeenkomt met die van een passiefwoning en dat via een geothermische warmtepomp hernieuwbare energie gebruikt wordt voor de verwarming van de woning. 

Een praktische, moderne woning! Met de grote raampartijen, de combinatie van crépi en baksteen, de uitsprong in de gevel, … is dit op en top een moderne woning. Ook binnenin wordt die minimalistische lijn doorgetrokken. Maar grote zorg werd ook besteed aan de praktische indeling van de woning. Met de centrale draaitrap, de halfverbonden bureau, de dubbele kinderkamer, … krijgt u tal van ideën en inspiratie voor het ontwerp van uw eigen woning.

Meer weten over deze kijkwoning in Boechout? Lees ook onze kijkwoningenpagina en ontdek nog meer details, foto’s en ook de plannen van de woning. Op de kijkwoningen overzichtspagina vind je tevens al onze kijkwoningen terug.

Feestelijke opening 26 & 27 april 2014

Laat je inspireren door dit pareltje! Breng ons een bezoekje tijdens het speciaal openingsweekend van 26 en 27 april. We ontvangen je op feestelijke wijze! Na deze datum is de woning nog elk weekend geopend van 14u tot 18u.

Adres: Provinciesteenweg 462 – 2530 Boechout