Pleisterwerk of beplating: welke gevelbekleding kies je het best?

gevelbekleding

De afwerking van je gevel kiezen is niet zoiets als plinten kiezen. Er komt heel wat meer bij kijken en bovendien is het niet de bedoeling om elk halfjaar de look van je gevel te veranderen. Bij Blavier kun je terecht voor álle soorten gevelbekleding. We helpen je graag om de juiste keuze te maken!

Pleisterwerk of beplating?

Er bestaan grosso modo twee verschillende technieken om je gevel af te werken: pleisterwerk of bekleden met een vast materiaal. Gevelpleister kun je direct op het materiaal van je basisconstructie (zoals beton of bouwstenen) aanbrengen. Het dicht je gevel en geeft hem de ultieme decoratieve touch.

Liever geen pleister? Dan kun je er ook voor kiezen om je gevel te bekleden met bakstenen, hout, pvc, composiet, natuursteen, metaal, … De functie van zulke bekledingsmaterialen is hetzelfde als bij pleisterwerk, maar het resultaat ziet er compleet anders uit.

Gevelbekleding: een waaier aan mogelijkheden

Voor de bekleding van je gevel bestaan er tal van mogelijkheden. Alleen al voor pleisterwerk zijn er heel wat opties. De bekendste vorm van pleisterwerk is ongetwijfeld crepi, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een gladdere pleister kiezen om je woning een strakkere look te geven.

Ook als je kiest voor gevelbekleding met platen heb je een waaier aan mogelijke materialen. Denk bijvoorbeeld maar aan hout, natuursteen of composiet. Steeds meer gevelbekleding is ook ecologisch verantwoord.

Een kwestie van smaak

Als de gemeente je geen beperkingen oplegt, is de keuze van je gevelbekleding vooral een kwestie van smaak … en van budget. Pleisterwerk dat warm wordt aangebracht is bijvoorbeeld goedkoper dan gevelplaten in houtcomposiet. Het is verstandig om advies in te winnen bij specialisten die je kunnen helpen om de beste keuze te maken in functie van je voorkeuren en je budget. Tenslotte gaat het om een keuze die je misschien maar één keer in je leven maakt.

Geïnteresseerd om een eigen woning te bouwen? De experts van Blavier helpen je graag het beslissingsproces. Aarzel dus niet om contact op te nemen voor meer inlichtingen.