Creëer een schaalbare woning die samen met jou kan groeien

maison évolutive

Of je nu bouwt of koopt, je bent sowieso van plan om lang in je nieuw ingerichte stekje te blijven wonen. Het is dan ook zaak om je woning zo in te delen en in te richten dat je er zonder problemen kinderen kunt krijgen of oud kunt worden. Een schaalbare woning, zeg maar.

Een schaalbare woning dat bij je past

Een schaalbaar huis zorgt ervoor dat je je tijdens elke levensfase thuis voelt. Enkele praktische voorbeelden mogen hier niet mankeren …

Wees voorbereid op gezinsuitbreiding

Ben je van plan om een gezin te beginnen? Dan is het belangrijk om kamers te voorzien die later als kinderkamer kunnen dienen. Als je kinderen het huis uit zijn kun je die kamer dan volledig anders inrichten. Je kunt bijvoorbeeld je ouders op hun oude dag in huis nemen. Om ook die optie al van in het begin open te houden, moet je rekening houden met enkele typische mobiliteitsprobleempjes (deurbreedtes, bijvoorbeeld). Zorg ook dat je indien nodig een ruimte op de benedenverdieping kunt omtoveren tot een senioren-vriendelijke badkamer.

(Wo)men@work

Wil je jezelf volledig focussen op je carrière? Dan kun je het best een kamer inrichten als bureau, praktijk of commerciële ruimte. Een kleine ruimte groter maken of een bijbouw aanbouwen past perfect in het plaatje van een schaalbare woning. Bouw daarom met materialen die het gemakkelijker maken om een muur te slopen of een vloer aan te passen. Gebruik tijdens de werken draagbalken om de fundering te ondersteunen of voorzie tijdelijke gevelbekleding.

Vind je ideale partner

Je ziet het: alles is mogelijk met een schaalbare woning! Indien je in de loop der jaren een nieuw project opstart, kun je zonder problemen uitbreiden, herindelen of herinrichten.

Wil je je bouwplannen graag wat concreter maken en kun je wel wat hulp gebruiken? Werk dan zeker samen met een professionele en ervaren partner. Blavier streeft er met zijn 20 jaar ervaring naar om waardevol advies te geven en de beste oplossingen te bieden voor wie duurzaam en schaalbaar wil wonen. Contacteer snel een van onze experts.