Terras of veranda: wat kies jij?

terras of veranda

Zowel met een terras als met een veranda kun je van je tuin genieten, maar wel op een compleet andere manier. Beide hebben hun voor- en nadelen. Ben jij meer te vinden voor een terras of voor een veranda? We helpen je je keuze te maken.

Geniet het hele jaar door in je veranda

Een veranda bouw je meestal tijdens een nieuwbouwproject of tijdens een grondige renovatie. Een veranda zetten is geen klein bier, maar eens ze er staat geniet je wel heel wat voordelen.

Vroeger was een veranda vaak een koude en vochtige ruimte, waar je enkel in de zomer kon zitten. Tegenwoordig is het een bijkomende leefruimte. Heel wat huiseigenaars kiezen er bijvoorbeeld voor om hun veranda in te richten als eetkamer. Het is heerlijk om in je veranda te ontbijten of naar tv te kijken, omgeven door het groen van je tuin.

Een veranda is ook een echte troef als je je woning wil verhuren of verkopen, maar natuurlijk mag je de impact op de kost van je woning niet verwaarlozen.

Een terras als betaalbare en flexibele oplossing

Wil je liever geen muren uitbreken en in de bouw van een veranda investeren? Vandaag kun je ook prachtige terrassen aanleggen. Het aanbod op gebied van kwalitatieve en innovatieve materialen is de laatste jaren sterk toegenomen. Hout, houtcomposiet, natuursteen, tegels … de mogelijkheden zijn talrijk. Het is dan ook geen enkel probleem om het terras van je dromen te realiseren. Met een terras kun je echt alle kanten op.

Wil je van de buitenlucht genieten, terwijl er regen aangekondigd is? Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende terrasoverkappingen, waarvan sommige ook zijpanelen (in glas) hebben. Op die manier kun je een aparte ruimte creëren die veel wegheeft van een veranda.

Ook bestaat er vandaag bijzonder fraai tuinmeubilair, waarmee je je terras als een heus buitensalon kunt inrichten.

Terras of veranda: wat is de beste keuze?

Zomaar zeggen of je beter voor een terras of voor een veranda kiest, is moeilijk. Veel hangt af van je eigen voorkeur. Een veranda is een complete leefruimte, waar je helemaal beschut van de regen van je tuin kunt genieten. Een terras kun je dan weer op duizend verschillende manieren inrichten. Uiteraard speelt ook je budget een belangrijke rol in je definitieve keuze.

Twijfel je tussen een terras en een veranda voor je sleutel-op-de-deur-bouwproject? De experts van Blavier helpen je graag om een keuze te maken. Aarzel dus niet om contact op te nemen.