Een tuinpad aanleggen? We helpen je op weg!

tuinpad aanleggen

Of je nu groene vingers hebt of niet, een tuinpad aanleggen is sowieso een slim idee. Je tuin zal er meteen een stuk meer ‘gedesignd’ uitzien. We geven je graag enkele tips en inspirerende ideeën.

Makkelijk en efficiënt: kiezelstenen of betontegels

Wil je een praktische en goedkope oplossing om naar je tuinhuis of moestuin te wandelen en met propere schoenen terug je hal te kunnen binnenstappen? Kies dan voor een paadje van kiezelsteentjes of betontegels. Beide zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. Zo geef je een persoonlijke touch aan je tuinpad. Vergeet niet om op de ondergrond een wortelwerende laag aan te brengen. Zo vermijd je onkruid en maak je het onderhoud van je tuinpad heel wat makkelijker.

Tijdloze elegantie: hout en leisteen

Liever een origineel tuinpad? Wat dacht je van hout en leisteen, twee ruwe materialen die vooral tot hun recht komen in stadstuintjes. Hout en leisteen bezorgen je tuin een meer gesofisticeerde look. Onze tip: kies voor houttegels of spoorbielzen die behandeld zijn tegen rotting. Zo geniet je langer van je tuinpad.

Natuursteen en baksteen: rustieke klassiekers

Een tuinpad in natuursteen of baksteen op een ondergrond van zandcement is een bijzonder duurzame oplossing. Je kunt deze materialen bijvoorbeeld ook gebruiken om een moestuin of een terras af te bakenen. Enig nadeel: zo’n tuinpad is heel recht afgelijnd. Om dat minder te laten opvallen kun je rond je pad lavendel of andere planten zetten.

Japanse stapstenen: een vleugje ‘zen’ in je tuin

De typische Japanse stapstenen doken enkele jaren geleden voor het eerst op in Europese tuinen en sindsdien zijn ze niet meer verdwenen. Deze oplossing is geschikt voor tal van verschillende tuinen. Je kunt kiezen voor de ‘zen-aanpak’ door de stenen in een wit grindpad te installeren of je kunt ze rechtstreeks in het gras leggen om zo je barbecue of de schommel van je kinderen beter bereikbaar te maken.

Een tuinpad rond je nieuwbouwwoning aanleggen

Plan je de bouw van een sleutel-op-de-deurwoning? Bekijk zeker de talloze tips op onze site om van je nieuwe huis echt iets persoonlijks te maken.