Je eigen woning: wat zijn de voordelen van nieuwbouw?

Een eigen woning bezitten is nog altijd een droom van heel wat mensen. Wij Belgen hebben dan ook traditioneel een baksteen in de maag. Heeft de bank je aanvraag voor een hypothecaire lening goedgekeurd en beschik je over voldoende middelen om een eigen woning te financieren? Dan rest je enkel de keuze tussen kopen of bouwen. Nieuwbouw is zeker een gunstige optie. Laat ons de voordelen eens op een rijtje zetten.

1. Nieuwbouw: een woning volgens joúw wensen

Kiezen voor een nieuwbouwproject, zoals een sleutel-op-de-deurwoning, biedt je een onvergelijkbare waaier aan mogelijkheden. Met de formule ‘sleutel-op-de-deur’ ben je zeker dat het eindresultaat overeenkomt met jouw wensen en persoonlijke smaak. Je krijgt dus niet te maken met de beperkingen die bij de aankoop van een bestaande woning komen kijken. Met nieuwbouw kies je voor een woning die jouw stijl volledig weerspiegelt.

Alles begint natuurlijk bij de plannen van jouw toekomstige woning. Ben je bijvoorbeeld zelfstandige en heb je in je woning kantoorruimte nodig? Of ben je een wijnliefhebber en wil je graag een ruime kelder om je beste flessen te stockeren? Het volstaat om dit aan te kaarten bij de verantwoordelijke van je bouwproject, die je begeleidt bij het ontwerp van jouw woning op maat. Dat je je ontwerp helemaal kunt personaliseren is natuurlijk een groot voordeel. De catalogus van Blavier omvat heel wat inspirerende modellen. Deze modelwoningen vormen een vertrekpunt voor jouw woning op maat.

Bij een nieuwbouwproject kun je vervolgens helemaal volgens jouw smaak de materialen kiezen. De bekleding van het dak, de gevel, de vloeren, … kies je helemaal zelf. Beton, natuursteen, crepi, leisteen, hout, tegels, laminaat, parket: Blavier biedt je tal van mogelijke materialen en technieken. Of je nu houdt van een woning met moderne, uitgepuurde lijnen of van een klassieke stijl met rijkelijke decoratie, wij realiseren het huis van jouw dromen.

2. Je budget onder controle

Kiezen voor sleutel-op-de-deur betekent ook dat je tijdens het volledige traject jouw kosten perfect onder controle houdt. Van bij het begin van het project leggen we het budget voor jouw woning vast en we engageren ons om ons daar ook aan te houden. Je krijgt een gedetailleerd overzicht van alles wat in de prijs inbegrepen is. Dit document heeft zelfs voorrang op het lastenboek en op de bouwplannen. De facturatie is gebaseerd op de voortgang van de werken. De verschillende betalingsschijven staan duidelijk vermeld in het contract met de bouwheer.

Blavier werkt conform de wet Breyne, die de woningbouw in België regelt. Deze wet biedt een uitgebreide bescherming voor wie een woning bouwt of een bouwgrond voor een sleutel-op-de-deurwoning koopt. De bepalingen van deze wet zijn bijzonder strikt en gelden voor iedereen.

3. Een woning met uitstekende energieprestaties

Minder energie verbruiken is vandaag een van dé prioriteiten van elke consument. Niet alleen is het belangrijk om het milieu te sparen, maar ook om de kosten van je energiefactuur te drukken. Om dat te bereiken is er heel wat vooruitgang geboekt op het gebied van verwarming en isolatie. Toch laten bestaande woningen vaak niet meer toe  om het verwarmingssysteem of de isolatietechniek van jouw keuze toe te passen. Door te kiezen voor nieuwbouw vallen die barrières weg en zet je de poorten open voor spitstechnologie op het gebied van duurzame energie.

Bij Blavier wordt het verwarmingssysteem gekozen op basis van jouw wensen en van de beschikbare energiebronnen. Je hebt dan ook de keuze tussen verschillende eigentijdse systemen, zoals een gascondensatieketel met digitale thermostaat, een stookoliecondensatieketel of een warmtepomp. Ook het stralingstoestel kun je kiezen: traditionele radiatoren, luchtconvectie of vloerverwarming voor een optimaal thermisch comfort.

Wie eigentijds verwarmingssysteem zegt, zegt ook maximale isolatiegraad. De sleutel-op-de-deurwoningen van Blavier zijn perfect geïsoleerd om de warmte binnen te houden. De lastenboeken worden opgesteld in functie van de meest recente wetgeving, zodat onze woningen zeker aan de normen beantwoorden of ze zelfs overtreffen. Zo hebben al onze ramen dubbel glas en is driedubbel glas een optie als er geen technische beperkingen zijn.

Om volop van je nieuwe woning te genieten kun je ook besluiten om ze uit te rusten met de nieuwste technologie, zoals domotica.

Ben je geïnteresseerd in de bouw van een sleutel-op-de-deurwoning? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze bouwexperts. We begeleiden je graag bij jouw project!