Welk type dak kies je het best?

type dak

Plat dak, zadeldak, schilddak, … Voor een woning zijn er heel wat verschillende types daken mogelijk. Ben je van plan om een sleutel-op-de-deurwoning te bouwen? Houd dan rekening met de voor- en nadelen van elk type dak. Blavier helpt je om de juiste keuze te maken.

Zadeldak

In onze catalogus met sleutel-op-de-deurwoningen vind je heel wat huizen met een zadeldak. Het is dan ook het meest voorkomende type dak en daardoor het minst originele. Geen wonder dat architecten zo weinig huizen tekenen met een zadeldak … Door de eenvoud van de constructie kun je met dit type dak wel flink wat uitsparen op de totale kostprijs van je woning. Ook heb je met een zadeldak meer bruikbare oppervlakte dan met een schilddak.

Schilddak

Een schilddak valt op door zijn fraaie en charmante stijl. Met de juiste dakbedekking is dit type dak echt een meerwaarde voor je woning. Helaas heeft dit ook zijn prijs. De complexere structuur en de grotere oppervlakte jagen de totale factuur al snel de hoogte in. Ook verlies je heel wat ruimte op de zolder. Denk dus goed na vooraleer je een beslissing neemt. Vind je de esthetische waarde van je  dak belangrijker dan de beschikbare ruimte?

Plat dak

Een plat dak  geeft je woning een moderne en ‘kubistische’ look. Logisch dus dat je dit type dak steeds meer ziet. Het biedt je ook de mogelijkheid om een tweede terras of een daktuin aan te leggen. Als je altijd al gedroomd hebt van een ‘zwevende tuin’ is een plat dak de ideale keuze.

Met een plat dak benut je de beschikbare ruimte maximaal. Doordat je geen schuine wanden hebt, kun je de zolderetage volledig gebruiken. Let er wel op dat je dak volgens de regels van de kunst waterdicht gemaakt is. Bij dit type dak is de afvoer van regenwater een stuk moeilijker.

Wil je weten welke types daken er allemaal mogelijk zijn bij de sleutel-op-de-deurwoningen van Blavier? Vraag dan onze gratis catalogus aan.