Een woning bouwen met Blavier: wat zijn de mogelijkheden?

Woning bouwen met Blavier

Sinds 1994 is Blavier in België actief als specialist in sleutel-op-de-deurwoningen. Bijna 25 jaar later zijn we trots op onze leiderschapspositie in deze groeiende markt. Voor heel wat Belgen zijn sleutel-op-de-deur en Blavier dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toch blijft sleutel-op-de-deur bouwen voor sommigen een onduidelijk concept. Eén ding is zeker: het resultaat zijn geen onpersoonlijke, geprefabriceerde woningen die recht uit een glossy catalogus komen. Maar wat is het dan wel? En wat zijn de mogelijkheden als je met Blavier in zee gaat?

Open ruwbouw of winddichte ruwbouw: wat is het verschil?

Als klant van Blavier heb je verschillende bouwopties. Zo kun je bijvoorbeeld enkel gebruik maken van onze diensten voor de ruwbouw van je woning.

Elk nieuwbouwproject kent twee fases: de ruwbouw en de afwerking. De ruwbouw is het geheel van werken dat te maken heeft met de stabiliteit en stevigheid van de woning. Het gaat dus om de funderingen, de draagmuren, de vloeren en het dakgebinte. De afwerking omvat de dekvloer en de gevelbekleding, maar ook de plafonds, het schilderwerk, …

Je kunt ervoor kiezen om enkel de ruwbouw aan Blavier toe te vertrouwen. Wij verzekeren altijd een winddichte ruwbouw, geen open ruwbouw. Open ruwbouw omvat enkel de grondwerken en het metselwerk; bij winddichte ruwbouw komt daar nog heel wat bij: de dakconstructie, de dakbedekking en het buitenschrijnwerk. Met Blavier heb je dus gegarandeerd een dak boven je hoofd; de afwerking kun je dan voor je eigen rekening nemen.

Onze specialiteit: sleutel-op-de-deurwoningen

De huizen van Blavier zijn natuurlijk meer dan enkel funderingen, muren en een dak … Onze woningen staan bekend om hun hoge graad van afwerking en hun kwaliteit. Als je dat wenst, werken wij jouw woning af tot in de kleinste details. Dat is wat we ‘sleutel op de deur’ – of in vaktaal ‘SOD’ – noemen.

Als specialist in sleutel-op-de-deurwoningen houdt Blavier zich niet alleen bezig met de ruwbouw van huizen, maar met álles wat bij het bouwproject komt kijken: wij nemen dit van A tot Z op ons. Bij de oplevering is de woning volledig af en klaar om bewoond te worden: de sleutel zit spreekwoordelijk al op de deur.

Het grote voordeel van deze aanpak? Alle werken worden uitgevoerd door dezelfde firma, wat heel wat nuttelozen discussies over verantwoordelijkheden tussen verschillende partijen vermijdt. Een niet te onderschatten voordeel, zo’n garantie!

Een woning op maat bouwen

In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, betekent kiezen voor een sleutel-op-de-deurwoning niet dat je beperkt bent tot woningen die recht uit een catalogus komen en waar dus nog ook nog andere mensen voor gekozen hebben. Natuurlijk hebben we heel wat inspiratiewoningen, maar wij bouwen altijd op maat van onze klanten. Zo garanderen we een uniek en persoonlijke resultaat.

Je bent ten eerste vrij om je eigen architect in de arm te nemen om jouw droomhuis tot in de kleinste details te ontwerpen. In ons lastenboek vind je meer dan negentig verschillende soorten bakstenen, maar in principe kun je bij Blavier elk type gevelseen kiezen. Daarnaast kun je ook opteren voor crepi of andere soorten gevelbekleding zoals leien, houten planken of vezelcement. Bij ons is zowat alles mogelijk. Hetzelfde geldt voor het interieur van je woning. Zo kun je kiezen voor een tegelvloer of een vloer in hout.

Een laatste punt – en zeker geen onbelangrijk – is dat Blavier ook je tuin kan aanleggen, als je dat wenst. We zeggen dus niet zomaar dat we je woning ‘tot in de kleinste details afwerken’, maar denken werkelijk aan álles.