Zo hou je je bouwbudget onder controle

Welk type woning je ook wenst, budgetbeheersing is noodzakelijk om alles tot een goed einde te brengen. Kies je voor kwaliteitsmaterialen of is de bewoonbare oppervlakte voor jou hét doorslaggevende criterium? Ontdek hoe Simon zijn droomwoning bouwde zonder zijn vooropgestelde budget te overschrijden …

Energie, een essentiële factor

De komende jaren zullen de energienormen flink verstrengen. Tegen 2021 moet elke nieuwbouw bijvoorbeeld bijna-energieneutraal zijn. Een stevige uitdaging, weet Simon. Hij koos ervoor om flink te investeren in isolatie om het energieverbruik van zijn woning binnen de perken te houden. Simon koos voor aluminium schrijnwerk met een moderne look. Om zijn budget in evenwicht te houden moest hij wel voor dubbelglas gaan in de plaats van driedubbelglas. De woning heeft centrale verwarming op gas, aangevuld met airconditioning en een performant ventilatiesysteem om de luchtstroom optimaal te houden.

Zonnepanelen: een duurzame investering

Simon wilde graag volledig autonoom voor de elektriciteitsvoorziening instaan. Daarom koos hij voor een uit de kluiten gewassen zonnesysteem. Het werd een stevige investering, maar op termijn betalen de extra kosten zich dubbel en dik terug. Voor de afwerking koos Simon voor soberheid. Géén natuursteen dus, maar wel keramische tegels. Om de prijs te drukken zijn bovendien slechts één van de twee badkamers volledig afgewerkt. De keuken, daarentegen, is wél volledig op maat gemaakt en tot in de puntjes afgewerkt, want die ruimte vonden Simon en zijn vrouw héél belangrijk. Het koppel laat zien dat je met een beperkt budget ook erg ver komt.

Bouwen met respect voor je budget, dankzij sleutel-op-de-deur

Hoeveel je nieuwe woning zal kosten, hangt af van je persoonlijke smaak, maar ook van de aannemer. Bezoek verschillende bouwbedrijven zodat je je op voorhand een goed beeld kunt vormen van de geboden prijs-kwaliteitverhouding. En onthoud: kwaliteit kent zijn prijs.

Bij Blavier doen we er alles aan om volledige transparantie te garanderen én met respect voor jouw budget te bouwen. Zonder je kwaliteitseisen uit het oog te verliezen, dat spreekt voor zich.