Bouwen of verbouwen?

Bouwen of verbouwen?

Kiezen tussen bouwen of verbouwen

Twijfelt u nog tussen bouwen ov verbouwen? Wij geven enkele nuttige tips.

Koop je een bestaand huis dat je later gaat verbouwen, vergeet dan niet het energieprestatiecertificaat (EPC) te controleren. Zoals de naam doet vermoeden, geeft het certificaat aan in welke mate een woning energiezuinig is. Een nieuwe standaardwoning heeft een EPC-waarde van minder van 100 kWh per m² (dit is het energieverbruik van een huis). Deze waarde ligt nog heel wat lager bij energiezuinige of passiefwoningen.

Bestaande huizen hebben vaak een hogere EPC-waarde. Om het verbruik te doen dalen, moet u dan naar dure opties grijpen, zoals isolatie van spouwmuren, dubbele beglazing, dakisolatie, …

Wilt u liever bouwen? Woningen Blavier bouwt huizen van elke grootte en met verschillende energieprestaties. Kies zelf de besparingen die u wil realiseren en de technieken die u in uw woning wil inbouwen!

 

Is bouwen minder duur dan verbouwen?


Het is niet eenvoudig om het budget voor beide te vergelijken. Bij nieuwbouw is het op voorhand gekend en hangt het af van de grootte, het type en de afwerking van de woning. Wanneer je gaat verbouwen, is het moeilijker in te schatten. Bij de werken kom je vaak voor verrassingen te staan die het budget de hoogte injagen, want je kent het huis en zijn geschiedenis nooit helemaal. Bij nieuwbouw weet je van bij de start wat je mag verwachten.

Woning Blavier bezorgt je vooraf een gedetailleerd budget voor de bouw van je woning. Dankzij onze aanpak weet je dus van bij de start nauwkeurig wat de kosten zijn.

Delen