Budgetbeheer bij nieuwbouw

Budgetbeheer bij nieuwbouw
13 februari 2017 -

Veelgestelde vragen over budgetbeheer bij nieuwbouw

Je budget steeds in het oog houden is een uitdaging wanneer je een huis bouwt. Toch is het een haalbare kaart wanneer je onze tips volgt. vind hier het antwoord op veelgestelde vragen over budgetbeheer bij nieuwbouw.

Kan je besparen door bepaalde werken zelf uit te voeren?


Niet alle aannemers of bouwbedrijven zien je graag zelf aan de slag gaan. Toch kan je heel wat besparen als je bepaalde werken zelf uitvoert.
Bij Woningen Blavier kan je ervoor kiezen om een stuk van de afwerking of bepaalde technische installaties zelf uit te voeren. Dankzij de volledig transparante offerte van Woningen Blavier zie je onmiddellijk het bedrag dat je uitspaart als je zelf de mouwen opstroopt. Je weet dan meteen of je inspanningen de moeite waard zijn!

Welke reserve moet ik voorzien in mijn budget?


Volgens de volkswijsheid is een bouwproject altijd duurder dan voorzien. Gewoonlijk gaat men uit van een extra kost van 10% ten opzichte van het oorspronkelijke budget.
Als alles op voorhand wordt gekozen en als rekening wordt gehouden met alle bijkomende kosten, zouden de kosten van een bouwproject het voorziene budget niet mogen overschrijden.
Natuurlijk zou je wel tijdens het bouwen wel eens van mening kunnen veranderen over het sanitair, de betegeling, … Als je keuze duurder wordt, heeft dat natuurlijk een impact op de kosten.
Voorzie ook een kleine reserve voor de verhuizing. En heb je ook aan de verf- en decoratiewerken gedacht?

Wat is de totale prijs van een nieuwbouw?


Gezien de vele variabelen kunnen we onmogelijk een gemiddelde prijs per m² geven. Hiernaast stellen we twee huizen met dezelfde oppervlakte voor: 218 m². Toch is er een prijsverschil van € 50.000.
Dat verschil is te verklaren door het metselwerk (4 gevels in plaats van 3), 4 dakhellingen in plaats van 2, een plat dak op de garage, een andere gevelbekleding, verschillend buitenschrijnwerk, …
Het is dus belangrijk een huis op maat te bouwen. Samen kunnen we de beste keuze maken in functie van je budget en je wensen.

Hoe bijkomende kosten vermijden?


Een grondige voorbereiding van je bouwproject is de beste garantie dat het budget onder controle blijft. Doe van bij de start een beroep op een expert die je een overzicht kan geven van alle kosten voor de bouw van je woning.
Je kan op elk moment een bouwadviseur van Woningen Blavier raadplegen voor complete informatie en persoonlijk advies in verband met het budget van je huis.
Onze adviseur zal ook je verwachtingen inzake inrichting en afwerking bespreken, om het budget zo nauwkeurig mogelijk te bepalen. Op die manier vermijd je alle onaangename verrassingen tijdens de werken.

Delen