De aansprakelijkheid na het einde van de werken

De aansprakelijkheid na het einde van de werken
10 april 2017 -

Veelgestelde vragen over aansprakelijkheid na het einde van de werken

Aansprakelijkheid is een belangrijk thema in de bouwsector. Daarom beantwoorden we hier al je vragen over aansprakelijkheid na de het einde van de werken aan je woning. Zo kun je altijd op beide oren slapen.

Is er garantie op een huis?


De tienjarige aansprakelijkheid is de garantie die op het huis van toepassing is. Al het afwerkingsmateriaal (zoals kranen, elektrische toestellen, …) is gedekt door een aparte waarborg. Bij problemen moet je nakijken over welk soort probleem het gaat en of de waarborg nog geldt.

Bij Woningen Blavier maken we je het leven makkelijk: een telefoontje en we staan klaar om je te helpen!

Tot wie kan ik me richten bij problemen?


In principe moet je de fout laten herstellen door de verantwoordelijke vakman. Je loopt dan wel het risico dat het oplossen van het probleem veel tijd in beslag neemt of dat verschillende vaklui de schuld op elkaar afschuiven.

Bij Woningen Blavier heb je maar één aanspreekpunt: Woningen Blavier. Wij zorgen voor de rest!

Wat is de tienjarige aansprakelijkheid?


De architect en de aannemer zijn beiden gedurende een periode van 10 jaar na de oplevering van de werken verantwoordelijk voor elk gebrek aan de bodem en het huis dat de stevigheid van het gebouw in gevaar zou kunnen brengen.

Uiteraard moeten deze gebreken verborgen zijn OF worden gemeld bij de oplevering. Bij Woningen Blavier begeleidt de dienst-na-verkoop u bij dit proces.

Delen