De bouwkwaliteit van je woning controleren

De bouwkwaliteit van je woning controleren
13 april 2017 -

Veelgestelde vragen over de bouwkwaliteit van je woning

We beantwoorden enkele veelgestelde vragen over de bouwkwaliteit van je woning. Hoe behoud je de controle over de werf en hoe ben je zeker dat er kwalitatieve materialen worden gebruikt? Je leest het hier!

Hoe weet ik of er kwaliteitsmaterialen worden gebruikt?


Sommige aannemers gebruiken “wat ze nog liggen hebben” of zijn niet helemaal mee met de nieuwste en beste technieken. Als bouwheer is dus een hele klus om na te gaan of er altijd met kwaliteitsmaterialen wordt gewerkt.
De werfbegeleider van Woningen Blavier volgt, met de steun van het studiebureau, het volledige bouwproces op. Het studiebureau (met ingenieurs, architecten, …) beschikt over de technische kennis waarmee hij kan nagaan of de materialen aan de vereisten beantwoorden.

Wat doe ik als ik merk dat iets niet correct is?


Als je zelf alle vaklui contacteert en opvolgt, is het ook aan jou om hen te wijzen op fouten en die te laten rechtzetten. Dat leidt vaak tot heel wat discussies over wie verantwoordelijk is en wie het probleem moet oplossen.
Bij Woningen Blavier heb je maar één aanspreekpunt; de werfbegeleider. Hij staat in contact met alle vaklui die aan je huis werken en lost alle problemen op. Handig!

Hou behoud ik de controle over mijn werf?


Dat hangt voor een groot stuk af van de bouwformule die je kiest. Coördineer je zelf de werken en de onderaannemers, dan moet je voortduren op de werf zijn om eventuele fouten tijdig op te sporen?
Doe je voor de coördinatie van de werken een beroep op een bouwfirma, dan neemt een werfbegeleider deze taak op zich. Uiteraard kan je nog regelmatig ter plaatse gaan kijken hoe de werf vordert.
Bij Woningen Blavier controleert de werfbegeleider niet alleen de werken, hij organiseert ook regelmatig werfvergadering waarop je als bouwheer ook zelf wordt uitgenodigd. Je blijft dus op de hoogte van de vooruitgang van de werf en kan onmiddellijk bijsturen indien nodig. De werfbegeleider is je enige aanspreekpunt en verantwoordelijke. Je moet dus geen contact opnemen met verschillende vaklui. Zo vermijd je dat je bij problemen te maken krijgt met mensen die de schuld op elkaar afschuiven…

Hoe zorg ik ervoor dat de vaklui op mijn werf aanwezig zijn?


Het is soms moeilijk om vaklui te kiezen. Neem gerust contact op met andere eigenaars en vraag naar hun ervaringen op dat vlak.
Bij Woningen Blavier werken we samen met ervaren professionals die hun sporen hebben verdiend. Met ongeveer 400 nieuwbouwwoningen per jaar hebben we voldoende ervaring om de juiste vaklui te kiezen.

Delen