Dossier domotica: meer comfort in je leven

9 augustus 2017 -

Nog niet zo lang geleden was een domoticasysteem slechts weggelegd voor de elite die zichzelf graag wat meer comfort in het dagelijks leven cadeau wilde doen. Vandaag zijn domoticasystemen betaalbaarder geworden en kan iedereen genieten van het gemak dat ze bieden. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met domotica!

Domotica: minder handelingen, meer comfort

Het grootste voordeel van domotica is dat deze ‘slimme’ systemen talloze dagelijkse handelingen van ons overnemen. Wat eerst nog sciencefiction leek, is nu werkelijkheid geworden: dankzij domotica kun je je huishoudtoestellen tegenwoordig automatisch en vanop afstand bedienen.

Bedien je toestellen vanop afstand

Tal van toestellen in huis vanop afstand bedienen, levert je meer comfort op. Dit is onder meer mogelijk met domotica:

  • Schakel alle elektronische huishoudapparaten in of uit met een simpele druk op de knop.
  • Regel de verlichting in huis vanop afstand; dat maakt je woning ook veiliger.
  • Zet de verwarming makkelijk aan en uit.
  • Laat de rolluiken of de zonnewering automatisch omhoog- en omlaaggaan.
  • Laat de sproeiers in de tuin op vaste tijden in werking treden.
  • Open de garagepoort vanop afstand.

Volautomatisch zonder moeite

Een domoticasysteem zorgt er bovendien voor dat bepaalde huishoudelijke systemen volledig automatisch werken. De centrale verwarming bijvoorbeeld: het domoticasysteem zet de verwarming automatisch uit wanneer je vertrekt en weer aan tegen de tijd dat je thuiskomt, zodat je van een comfortabele binnentemperatuur kunt genieten.

Bewegingsgevoelige sensoren schakelen de verlichting in en rond het huis aan. Handig wanneer je ’s nachts in het donker je weg naar de achterdeur zoekt, en het spaart je flink wat handelingen én energie uit.

Het comfort van domotica: ook in jouw toekomstige huis?

Wil je meer weten over domotica en hoe je zo’n systeem in je toekomstige woning kunt integreren? Lees ons volledige dossier domotica op de blog. Blavier is de perfecte bouwpartner voor wie ‘slim’ wil wonen!

Delen