Een strakke woning: eigentijds, mooi en functioneel

Is het zover en ga je je eigen woning bouwen? Dan kun je eindelijk kiezen voor de bouwstijl waarvan je al zo lang droomt en die perfect bij jouw persoonlijkheid aansluit. Die kan landelijk zijn en de gezelligheid van je ‘eigen nestje’ uitstralen, maar evengoed tijdloos en sober. Als je houdt van minimalisme, moet je niet twijfelen: ga voor de vele troeven van een strakke woning.

De kenmerken van een strakke woning

Een strakke woning herken je aan:

  • het vrij eenvoudige grondplan
  • de sobere gevelbekleding
  • het strakke lijnenspel
  • de uitgepuurde ramen en sober schrijnwerk

Een strakke woning wordt getypeerd door haar verzorgde esthetiek. Bovendien laat een modern huis zich makkelijk integreren in elke omgeving. Ten slotte kun je er ook lang van genieten. Want hoewel er aandacht is voor hedendaagse trends, is een strakke woning toch vooral tijdloos.

Strak en sober, maar niet banaal!

Een strakke woning is daarom zeker geen banale woning. Bij dit soort huizen staat de gekozen eenvoud in dienst van de kleuren, texturen en volumes. Wat in een meer overladen stijl in de massa zou opgaan, komt veel beter tot zijn recht in een sobere woning. En dat geldt dus niet alleen voor moderne woningen. Ook in een landelijk of klassiek interieur – of in eender welke bouwstijl – kun je voor een sobere inkleding kiezen. Strakke woningen overstijgen dan ook de mode van de dag en zijn bovendien makkelijk aan te passen indien nodig.

Voor de gevelbekleding kan crepi een interessantere optie zijn dan bakstenen. Crepi zet de hedendaagse stijl van je huis namelijk extra in de verf. Voor wie toch bij baksteen zweert, verwijzen we graag door naar ons artikel met tips voor het kiezen van de meest geschikte kleur voor je gevel.

Oog voor detail

Beschouw jij een woning niet alleen als een plaats om te leven, maar ook als een ruimte die je voordurend kunt herinrichten en finetunen? Heb je oog voor detail en hou je van raffinement? Dan voldoet een strakke woning aan al je verwachtingen.

Ten slotte nog een tip: op onze website vind je heel wat inspirerende voorbeelden van strakke woningen. Neem snel een kijkje!

Delen