Getuigenis – Ervaring van Cathy Vanhulst met Woningen Blavier – Boutersem (Vlaams Brabant)

Getuigenis – Ervaring van Cathy Vanhulst met Woningen Blavier – Boutersem (Vlaams Brabant)
30 januari 2014 -

We hebben afspraak met Cathy Vanhulst, in haar nieuwe woning in Boutersem. Zij koos ervoor een sleutel op de deur woning te laten bouwen omdat ze het belangrijk vond om op één firma te kunnen rekenen voor advies en de realisatie van het volledige project.

Goedkoper, en een goed contact

Cathy is duidelijk tevreden over de samenwerking met haar bouwfirma: “Ik ben eigenlijk over alles heel tevreden, zowel het contact met de mensen van Blavier, als de uitvoering van de werken. Ik koos initieel voor jullie na een bezoekje aan jullie stand op Batibouw. Daar viel ik op één van jullie inspiratiemodellen, waar ik mijn eigen aanpassingen aan deed. Jullie prijs lag lager dan die van de concurrentie, terwijl het contact wel goed zat. Op basis daarvan heb ik mijn keuze gemaakt.”

Verwachtingen ingelost, hoewel bij de bouw van een woning niet álles van een leien dakje kan lopen

“Bovendien heb ik geen onverwachte dingen meegemaakt. De grond is hier erg moerassig, dus moest er wel een funderingsplaat komen. Uiteraard wordt de woning dan duurder dan wat je in een catalogus ziet, maar daar verwachtte ik mij aan”.

“Ik ga niet zeggen dat álles hier van een leien dakje gelopen is. Tijdens de werken dook er wel eens een probleem op. Zo was het op een moment onduidelijk of de garage nu wel of niet inbegrepen was. Gelukkig bleek dat uiteindelijk wel in orde. Voor mij was het bovendien moeilijk om een aantal technische zaken op te volgen en te begrijpen. Maar van zodra het moeilijk werd, deed mijn werfleider de communicatie per sms of mail. Op die manier had ik dan toch een goed overzicht van wat er gaande was.”

Tips voor andere bouwers?

Op onze vraag wat ze aan andere sleutel op de deur bouwers zou aanraden, antwoordt ze resoluut: “Op tijd je materialen kiezen en goed nadenken over de indeling van je woning, ook over de details”. Vanwaar dat advies? Na uitvoering, besefte Cathy bijvoorbeeld dat de warmtepomp beter aan de andere kant van de garage had gestaan, dan had ze minder verloren ruimte gehad, en meer plaats voor de auto. “En wat de materialen betreft, is het makkelijker om de verschillende materialen snel achter elkaar te kiezen, zo kan je je een beter beeld van het geheel vormen, en bovendien rustig je tijd nemen” zegt ze.

Delen