Getuigenis van Sylvester De Block en Liesbeth Verlinde met sleutel-op-de-deur bedrijf Blavier – Wachtebeke (Oost-Vlaanderen)

Getuigenis van Sylvester De Block en Liesbeth Verlinde met sleutel-op-de-deur bedrijf Blavier – Wachtebeke (Oost-Vlaanderen)

Waarom hebben jullie voor een sleutel-op-de-deur-woning gekozen en waarom voor Blavier?
Sylvester: Wij hebben zelf weinig tijd en bovendien ben ik niet erg handig. Vandaar onze keuze voor sleutel-op-de-deur. Wij hebben met meerdere bouwfirma’s contact gehad. Maar wat ons stoorde bij die andere firma’s, is het feit dat ze zo de nadruk leggen op de luxe-afwerking, met domotica enz.,van hun kijkwoningen. De meubels in sommige kijkwoningen kosten duizenden euro’s, terwijl het toch gaat om de woning op zich vind ik. Bij jullie was dat niet zo. Daar ging het echt om de woning.

Bovendien werden we heel goed ontvangen bij jullie, door Maurice. Dat is echt een toffe man, en hij legt alles goed uit. We zijn ook bij andere firma’s geweest, maar die feeling was er niet zo…

Liesbeth: In tegenstelling tot andere firma’s, ging Maurice helemaal uit van ons budget. Wij hebben dan ook gekozen op basis van één van jullie inspiratiemodellen. Wij zijn trouwens geen enkele andere firma tegengekomen die zo’n duidelijke richtprijzen geeft. Het is zelfs zo dat de prijs op vele plaatsen een taboe is, iets waar ‘later’ nog over gesproken kan worden…

Sylvester: Maurice heeft ons echt op vele vlakken advies gegeven. Hij heeft ons ook geholpen met het papierwerk en zo.

Liesbeth: Na ons gesprek met Maurice, hebben we dan ook snel een beslissing genomen. ’s Morgens is hij bij ons geweest. ’s Avonds zijn we met mijn ouders bij hem in de kijkwoning in Oostakker geweest en hebben we ons contract getekend.

Jullie zeggen dat het budget onmiddellijk duidelijk werd. Werd dat budget ook gerespecteerd?

Liesbeth: Door jullie wel! Door ons niet zo. Wij hebben een aantal keuzes aangepast: de poort, de voordeur, volle parket boven, een duurdere keuken dan voorzien,… Maar door jullie werd het budget zeker gerespecteerd. Maar wij hebben ons in onze keuzes soms wat laten gaan…

Dat betekent niet dat de basis niet goed is hoor. Kijk hier eens naar die deur (op verdiep): die zou je perfect beneden kunnen zetten. Dat zijn geen schilderdeuren hè! Maar wij wouden beneden dan toch een groefje erin, en een ander knopje… Maar het sanitair, dat komt bijvoorbeeld van bij Van Marcke of van bij Facq… dat is toch kwaliteit! De verhouding prijs-kwaliteit zit dus zeker goed!

Bent u tevreden over onze werfopvolging en de gevoerde communicatie?
Liesbeth: Ja, super hè! Dat was Kristof.Je kan die altijd bellen. En alles wat je hem zei, kwam in orde, en snel…

Sylvester: Ja, als ik die punten moet geven, hij heeft zeker 10/10 bij mij!

En de termijn? Werd die gerespecteerd?
Sylvester: Je rekent ook op een jaar hè, en daarbinnen was het ruimschoots klaar. De termijn werd dus zeker gerespecteerd.

Liesbeth: Wij hebben ons echt niet één keer moeten opjagen. Wij hadden dan ook vertrouwen in de firma. Mijn broer gaat trouwens met jullie beginnen nu, op de grond hier vlak naast, dat is toch een teken dat wij tevreden zijn.

Sylvester: Het is aangenaam bouwen geweest. Nochtans, op voorhand, van de 10 mensen zouden er 8 het u afraden. Maar wij hebben écht geen problemen gehad.

Liesbeth: ze mogen opnieuw beginnen :-)… Ja, ik zou het nog wel eens willen doen, en ook opnieuw met jullie.

Sylvester: het is allemaal goed gedaan. Als er eens iets is, en er is nu wel geen groot probleem geweest, maar áls, dan wordt het direct opgelost.

Bovendien zijn alle prijzen overzichtelijk. Zo heeft de tegelhandelaar ons een overzichtelijke offerte gemaakt. Je krijgt geen verrassingen. Hetzelfde geldt voor de deuren,…

Delen