ALGEMEEN

Wat betekent winddichte ruwbouw?
Een winddichte ruwbouw omvat alle elementen van de basisruwbouw (grondwerken en metselwerk), aangevuld met alles wat het huis afsluit: de dakconstructie en het buitenschrijnwerk. Dat is al heel wat, maar de afwerking (plafonds, tegels, dekvloer, …) en de aansluitingen van water, gas en elektriciteit zijn niet inbegrepen.
Kan ik een sleutel-op-de-deur-woning personaliseren?
Sleutel-op-de-deur wordt vaak fout geïnterpreteerd. Velen denken dan aan de bouw van typewoningen die je niet kan aanpassen. Niets is minder waar. Een sleutel-op-de-deur-woning kan je volledig personaliseren, volgens je eigen smaak en wensen. Je kan alles – werkelijk alles – aanpassen. Bekijk alvast onze inspiratiemodellen.   Het antwoord is dus ja: sleutel-op-de-deur betekent ook bouwen op maat.
Wat is een meetstaat?
De meetstaat is een document dat op een gedetailleerde manier beschrijft welke werken er uitgevoerd zullen worden alsook welke materialen er zullen gebruikt worden binnen de vooropgestelde prijs voor jouw project. Daar waar het lastenboek een oplijsting is van de mogelijkheden en het materiaalgebruik, zorgt de meetstaat voor een oplijsting specifiek binnen jouw budget/project.
Wat is een lastenboek?
Het lastenboek  is een document dat op een gedetailleerde manier weergeeft welke werken er uitgevoerd worden alsook de materialen die gebruikt worden. In dit document vind je het basisaanbod van een onderneming voor de bouw van je woning alsook een lijst met de verschillende opties die mogelijk zijn. Lastenboeken vergelijken is dus een uitstekende start van je project. Nadien ga je dan praten met het bouwbedrijf. Meer informatie over ons lastenboek vind je hier.
Wat betekent open ruwbouw?
Een open ruwbouw omvat alle elementen die te maken hebben met de stabiliteit van het gebouw, het metselwerk en eventueel de dakconstructie. De woning is echter lang niet voltooid en vele elementen ontbreken nog: buitenschrijnwerk, afwerking (zoals vloerbekleding), technische installaties, …
Wat betekent sleutel-op-de-deur?
Sleutel-op-de-deur is de term die wordt gebruikt om aan te geven dat je project van A tot Z in handen wordt genomen door één firma. Je moet dus niet alle betrokkenen afzonderlijk opvolgen, wat het beheer van de werf stukken eenvoudiger maakt voor de kandidaat-bouwer. Meer weten? Ga na onze pagina met info over sleutel-op-de-deur.