Hieraan herken je een aangename woonwijk

8 november 2017 -

Een woning bouwen: het is en blijft een belangrijke mijlpaal in je leven en een grote investering. Vooraleer je de stap zet, is het van belang om jezelf de juiste vragen te stellen. Welke type woning verkies je en – ook essentieel – naar welk soort woonwijk gaat je voorkeur uit? Weet je niet goed waar te beginnen? Wij maken je wegwijs!

Woning met of zonder tuin?

Een aangename woonwijk is in de eerste plaats een plek waar je je goed voelt. Voor sommigen is dat een afgelegen plek op het platteland, midden in het groen. Anderen geven de voorkeur aan een rustige, residentiële wijk die makkelijk bereikbaar is, vlak bij een stad ligt en de nodige voorzieningen heeft, zoals winkels.

Een vleugje groen

Groene accenten zijn ideaal om van je thuis en je woonwijk een echte oase van rust te maken. Goed voor je moraal, maar zeker ook voor je gezondheid. En er is goed nieuws: het is niet nodig om naar het platteland te trekken of een enorme tuin te hebben om te genieten van groene ruimte. Ook in de stad kun je in tussen de bomen vertoeven (aan parken meestal geen gebrek). Bovendien vind je meer en meer groendaken terug in stedelijke omgevingen.

Voorzieningen in de buurt van je woonwijk

Als je in een bepaalde wijk een woning zoekt, dan moet je zeker de nodige info inwinnen over de voorzieningen in de omgeving. Een bushalte of een station in de buurt? Een school en een winkelcentrum waar je wekelijks koopjes kunt doen? Het lijkt misschien niet belangrijk, maar als je deze voorzieningen binnen handbereik hebt, wordt je dagelijkse leven er een stuk makkelijker op.

Heb je de woonwijk van je dromen gevonden? Dan helpen we je graag om je bouwproject mee te realiseren!

Delen