Hoe je gevel reinigen en onderhouden?

Gevels krijgen het vaak hard te verduren. Dode herfstbladeren in de dakgoot, mos op het dak, bomen die dringend gesnoeid moeten worden, vuilresten die zich ophopen op het trottoir onderaan de gevel, … Allemaal dingen die je kunt vermijden, als je je gevel maar regelmatig onderhoudt en reinigt. Ontdek hier hoe en wanneer je dat het beste doet.

Hoe je gevel reinigen?

Het is moeilijk te voorspellen hoe vaak je een gevel precies moet reinigen. Alles hangt af van het materiaal. Een gepleisterde gevel moet je bijvoorbeeld elk jaar reinigen – een niet te verwaarlozen taak waaraan je jezelf maar beter op gezette tijden herinnert.

Verschillende manieren

Er bestaan verschillende manieren om je gevel te reinigen, afhankelijk van de gevelbekleding die je uitkoos voor jouw nieuwbouw- of renovatiewoning. Een pleistergevel maak je niet op dezelfde manier schoon als een houten gevelbekleding. Grofweg zijn er twee gevelreinigingstechnieken, waarop allerlei varianten bestaan: de chemische reiniging en de zandstraaltechniek. Die laatste is vrij krachtig en daardoor niet geschikt voor poreuze stenen. In dat geval kies je beter voor een gevelreiniging met de zogenaamde softblaastechniek.

Wat je ook doet, ga niet zomaar zelf aan de slag maar laat je gevel reinigen door een professional met kennis van zaken. Hij of zij kan je adviseren over de meest efficiënte techniek voor jouw specifieke gevelbekleding. Zo speel je op veilig en is een optimaal en duurzaam resultaat gegarandeerd.

Welke gevelbekleding kies jij voor je nieuwbouwwoning?

Ben je aan het bouwen en zoek je een degelijke gevelbekleding, die ervoor zorgt dat je woning er nog lang als nieuw zal uitzien? De experts van Blavier beantwoorden graag al jouw vragen.

Delen