Je badkamer schoonmaken? Een fluitje van een cent!

Is je nieuwe huis klaar? Schitterend! Alle kamers zijn tot in de kleinste details afgewerkt en uiteraard wil je dat ze zo lang mogelijk schoon en nieuw blijven. Helaas zal je badkamer het tijdens het dagelijks gebruik hard te verduren krijgen. Regelmatig je badkamer schoonmaken is dan ook onvermijdelijk. Sporen van tandpasta op de wastafel, kalk in het bad en de douche, bruine vlekken op het toilet … Er zijn heel wat zaken waar je aandacht aan moet besteden als je je badkamer netjes wil houden. We geven je graag enkele praktische tips die je helpen om je badkamer snel en efficiënt schoon te maken.

Azijn: je geheime wapen in de badkamer

Handen uit de mouwen en leg je schoonmaakhandschoenen klaar, want we gaan de kalk in je badkamer te lijf! Een lastig klusje, maar onvermijdelijk voor een smetteloos resultaat. Kalk kan zich afzetten op vlakke wanden, maar ook aan het kraanwerk. Je kunt de kalkaanslag te lijf gaan met een antikalkproduct of met gewone azijn.

Neem dus een spons erbij, een emmer met helder water en een tandenborstel om ook in de kleinste hoekjes en tussen de voegen van je tegels te raken.

Orde en netheid gaan hand in hand

Waarom zou je de zaken voor jezelf moeilijk maken? Als je in je badkamer op strategische plaatsen kasten en legplanken installeert, kun je niet alleen optimaal gebruikmaken van de ruimte, je zult ook veel sneller alles terugvinden.

Denk ook aan een elegante linnenmand, die uiteraard bij de stijl van je badkamer past. Nog zaken die je niet mag vergeten: onmisbare accessoires zoals een vuilnisemmer, een toiletborstel en een handdoekdroger. Zo heb je altijd alles wat je nodig hebt onmiddellijk bij de hand.

Je badkamer schoonmaken: een kwestie van gewoonte

Kweek goede gewoontes. Zet dus bijvoorbeeld een fles toiletreiniger naast je wc. Zo kun je je toilet onmiddellijk schoonmaken als dat nodig is. Gebruik ook een kleine raamtrekker na iedere douche. Op die manier vermijd je dat het opdrogende water strepen maakt op het glas. Ga ook met een vochtige doek over je wastafel nadat je die gebruikt hebt. Dit soort routines zorgt ervoor dat je badkamer onderhouden een stuk makkelijker wordt.

Kiezen voor onderhoudsvriendelijke materialen in je nieuwe badkamer is erg slim. Wil je meer informatie? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met onze experts!

Delen