Je terras aanleggen: enkele aandachtspunten

11 July 2016 -

In ons land lijkt de zomer vaak enkel in theorie te beginnen. Maar het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’ blijkt uiteindelijk toch altijd waar. Om volop van de zon te kunnen genieten is er niets beter dan een mooie tuin en een terras. Maar waar let je het best op als je een terras gaat aanleggen? Enkele aandachtspunten voor je de handen uit de mouwen steekt.

Een terras aanleggen: een kwestie van stijl …

Een terras is eigenlijk het verlengde van je woning. Zorg er dus voor dat je terras aansluit bij de stijl van je huis. Zo past de charme van een terras in hout perfect bij een rustieke woning, terwijl een terras in beton meer aansluit bij een modern huis. Toch zijn er hier geen vaste regels voor. Kies gewoon voor een stijl die je echt graag ziet en die je niet snel beu zult worden.

… en van onderhoud!

Zoals bij alles wat je bouwt of aanlegt, moet het materiaal van je terras zowel sterk, duurzaam als makkelijk te onderhouden zijn.

De kamers in je huis poets je bij voorkeur niet elke dag, en ook aan het onderhoud van je terras besteed je liefst zo weinig mogelijk tijd. Daarom is het goed om te weten dat materialen zoals beton, natuursteen en tegels over het algemeen makkelijker te onderhouden zijn dan hout. Houtcomposiet kun je dan weer wel vlot reinigen met een borstel, zonder risico op splinters.

Hou rekening met de oppervlakte van je terras

Het materiaal dat je kiest, hangt natuurlijk ook af van de grootte van je terras. Wil je een ruime oppervlakte? Kies dan grote tegels voor een rustgevend effect. Heb je veel plaats, maar weinig budget? Doe dan je portefeuille een plezier en vermijd dure materialen zoals natuursteen.

Besef ook dat een terras niet op één dag is aangelegd. Aarzel zeker niet om voor deskundig advies contact op te nemen met onze experts. De medewerkers van Blavier beantwoorden met plezier al je vragen! 

Delen