Kijkwoning Thorembais-Saint-Trond (Perwez)

Chaussée de Charleroi 71 1360 Perwijs, België

Typisch Waals-Brabants

Deze sleutel op de deur kijkwoning in Waals Brabant valt op enerzijds door zijn typische Waals-Brabantse stijl en anderzijds door zijn hoge mate van energiezuinigheid.

Met de traditionele Waals-Brabantse bouwstijl past de kijkwoning perfect in het architecturale landschap van de streek. De voorgevel zet al meteen de toon door de combinatie van de vele klassieke ramen, met een traditionele gevelsteen en dakpan. Ook binnenin wordt dit doorgezet in deze woning waar comfort, licht, ruimte en creativiteit centraal staan.

Deze kijkwoning is open op afspraak.

Deze sleutel op de deur kijkwoning in Waals Brabant valt op enerzijds door zijn typische Waals-Brabantse stijl en anderzijds door zijn hoge mate van energiezuinigheid.

Een kijkwoning in een klassieke Waals-Brabantse stijl

Met de traditionele Waals-Brabantse bouwstijl past de kijkwoning perfect in het architecturale landschap van de streek. De voorgevel zet al meteen de toon door de combinatie van de vele klassieke ramen, met een traditionele gevelsteen en dakpan. Ook binnenin wordt dit doorgezet in deze woning waar comfort, licht, ruimte en creativiteit centraal staan. De centrale gang zowel op het gelijkvloers als op de verdieping zorgt voor een vlotte circulatie door de woning. Qua inrichting en decoratie werd de klassieke Waals-Brabantse stijl op ene heel hedendaagse manier ingevuld.

Een doorgedreven energieprestatie

Deze kijkwoning in Waals-Brabant is bijzonder energiezuinig doordat er op 3 vlakken aan energie-efficiëntie gewerkt werd:

  • Ten eerste werd er goed nagedacht over de oriëntatie van de woning. Ze werd dan ook gebouwd in functie van het dagritme van de bewoners: de grote open ruimte op het gelijkvloers volgt het dagverloop van de zon. De keuken met ontbijthoek is naar het oosten gericht, waar de zon opkomt. De eetkamer en het salon zijn naar het zuiden gericht en de bureauruimte naar het westen. Op de verdieping zijn de slaapkamers in de 4 hoeken van de woning ingericht, die in principe koeler zijn doordat ze 2 warmteverliesmuren hebben. De badkamers zijn tussen de slaapkamers in voorzien zodat zij de warmte beter vasthouden.
  • Daarnaast werd voor deze woning gekozen voor zeer moderne isolatietechnieken. Een voorbeeld daarvan is de gevelsteen van 7cm in plaats van de gebruikelijke 10cm. Deze smallere steen geeft meer mogelijkheden voor extra gevelisolatie en dit zonder te moeten investeren in zwaardere funderingen.
  • Tenslotte werden moderne technieken geïntegreerd in de woning om het energieverbruik te beperken en zelf energie op te wekken. Zo wordt de woning verwarmd door middel van vloerverwarming gekoppeld aan een geothermische warmtepomp. Ook is ze uitgerust met een mechanisch balansventilatiesysteem D dat een gezond binnenklimaat verzekert.

Ben je zelf op zoek naar een sleutel op de deur woning in Waals-Brabant of omstreken? Kom dan zeker een bezoekje brengen aan deze mooie kijkwoning en vraag advies aan onze experts ter plaatse.

Adres

Chaussée de Charleroi 71 1360 Perwijs
België

Openingsuren

Deze kijkwoning is open op afspraak.