De voor- en nadelen van ledverlichting

27 februari 2017 -

Geen inspanning is te groot of te klein om je huis duurzaam te maken. Heb je bijvoorbeeld al eens ledverlichting overwogen? Het is geen toeval dat dit soort verlichting zo’n groot succes kent. Ledlampen hebben namelijk heel wat voordelen, ook al moet je er een zekere prijs voor betalen. In dit artikel zetten we alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

De voordelen van ledverlichting

Met ledverlichting zal je heel wat kunnen besparen. De lampen verslinden namelijk veel minder energie, wat qua thuisverlichting een wezenlijk verschil kan maken op je energiefactuur. Bovendien gaan ledlampen 20 à 30 keer langer mee dan klassieke gloeilampen én heb je er ook nog eens 5 jaar garantie op!

Daarnaast is ledverlichting ook veel minder schadelijk voor de gezondheid. Ledlampen verspreiden geen warmte, geven geen uv-stralen af, bevatten geen kwik en veroorzaken amper een magnetisch veld. Daarbij komt nog dat ze niet gevoelig zijn aan het frequent aan- en uitdoen.

Dankzij nieuwe technologieën zijn ledlampen beschikbaar in verschillende tinten (van koud en wit tot warm en geel), sterktes en gradaties van helderheid. Een laatste voordeel: wanneer je je ledlicht uitschakelt gaat het geleidelijk aan uit, in tegenstelling tot een klassieke gloeilamp.

Wat zijn de nadelen?

Ledlampen mogen dan wel duurder zijn bij aankoop, ze gaan erg lang mee en verbruiken zeer weinig. Ze zijn dus zeker de investering waard. Afgezien van dit financiële aspect, zijn er geen nadelen verbonden aan ledverlichting. Je hebt er dus alleen maar baat bij om voor deze efficiënte en duurzame oplossing te kiezen.

Zit je nog met vragen? De experten van Blavier staan voor je klaar om je droomhuis helemaal op jouw maat af te leveren en om de meest voordelige oplossingen te vinden, van de moeilijkste tot de gemakkelijkste.

Delen